Een reis naar de tijd van Leonardo da Vinci

Een villa in de stijl uit de tijd van Leonardo, maar dan met moderne voorzieningen. Foto: PR

Een boerderij die gebouwd is in de tijd dat Leonardo da Vinci leefde, in de buurt van zijn geboortestad Vinci, heeft haar deuren openstaan voor vakantiegangers. Leonardo Da Vinci, wereldberoemd schilder, architect, ingenieur en wetenschapper overleed 500 jaar geleden en dit jubileumjaar wordt gevierd met talloze evenementen en tentoonstellingen. Reden om voor een keertje eens zo’n bijzonder verblijf in de spotlights te zetten.

De geboorteplaats Vinci is een toeristische trekpleister. Bovenop een heuvel aan de rand van het stadje staat een authentieke Toscaanse boerderij die ook vijf eeuwen oud is. Dit historisch huis is nu een vakantiewoning voor mensen die uit alle hoeken van de wereld komen. Het is vakkundig gerestaureerd en het staat op enkele kilometers van Casa Natale di Leonardo, de vermoedelijke geboorteplaats van de beroemde kunstenaar.

Op het terrein staan twee vakantieappartementen met architectonische details typisch voor deze streek, omringd door wijngaarden en olijfbomen. Rustiek en comfortabel, zo kan je de inrichting omschrijven, met grove stenen muren, houten balken, en een open haard die je aan 500 jaar terug doen denken.

De tuin is mediterraan met terrassen, een zwembad in de zon en een schitterend uitzicht. Er staan fietsen om de omgeving te verkennen. Ondanks dat het huis 500 jaar oud is, heeft het nu wel de gemakken van het heden: er is gratis internet, satelliet tv en airco.

Een kunst- of cultuurliefhebber kan zijn of haar hart ophalen in deze streek. In het nabijgelegen Vinci herinnert alles aan de schilder die er zijn vroege kinderjaren doorbracht. In het Museo Leonardino zijn schetsen, notities en replica’s van zijn uitvindingen tentoongesteld. Beklim de historische toren en bewonder het Toscaanse landschap. De kunststeden Florence en Lucca liggen maar 50 km verderop.

Liever hier op een camping staan? Daar hebben we ooit dit verhaal over geschreven. En als je nog wat toeristische tips wilt hebben: Dit hebben wij meegemaakt toen we daar op vakantie waren.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.