Lavendel-boeren zijn het zat: Laat ons met rust!

De lavendel-boeren in de Franse Provence ondervinden dezelfde hinder als wat de Nederlandse tulpen-boeren jaarlijks moeten doormaken: Een hausse aan toeristen die ongehinderd dwars door velden heen stampen om maar de mooiste Instagram-foto te kunnen maken.

Petapixel, een site voor professionele fotografen, schreef recentelijk over dit fenomeen. In dit verhaal komen onder andere de volgende punten naar voren.

  • In de lavendelvelden van Valensole, Provence, in het zuiden van Frankrijk, heeft een boer een spandoek opgehangen om de toeristen te waarschuwen.
  • De Provence is, of was, een relatief onaangeroerde hoek van de wereld als het gaat om rage-invloeden, maar dat lijkt te veranderen.
  • In de bloeitijd van de lavendel is het er nu extreem druk, met langs de kant van de weg gedumpte auto’s, verkeer dat de doorgang belemmert en mensen die links en rechts uit zijwegen schieten.
  • Fotografen met ladders om hogerop te komen, vertrappelen en verpletteren de rijen lavendel die het hele jaar door zijn verzorgd.
Lavendel-boeren zijn het zat: Laat ons met rust! 9
Image by Hans Braxmeier from Pixabay

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.