Deze hotels hebben records gebroken

Het Guinness Book of World Records registreert al jaren bijzondere records. Nu ook op het gebied van hotels. In de nieuwste editie staat een overzicht van bijzondere toeristische verblijven. Gebieden als China en Dubai lopen voorop als het gaat om de meest bijzondere hotels. Hier een overzicht van de bijzondere hotels:

  1. Het grootste hotel van de wereld: Het First World Hotel in Maleisië heeft in totaal 7.351 kamers en beschikt over twee torens met 3.164 standaardkamers, 292 deluxe kamers, 649 deluxe driepersoonskamers, 480 superior deluxe kamers en 136 wereldclubkamers. In 2015 breidde First World Hotel de Tower 2 uit met een nieuw totaal van 1.286 kamers. Het hotel beschikt ook over winkels, eetgelegenheden en overdekte attractieparken.
  2. Het kleinste hotel van de wereld: Eh’häusl Hotel, Duitsland. Dit acht meter brede hotel in de stad Amberg, Duitsland werd in 1728 gebouwd en in 2008 volledig gerenoveerd als een luxe toevluchtsoord. Het gebouw ontstond toen de overheid bepaalde dat een jong stel moest kunnen aantonen dat het een bezit had voordat het kon trouwen. Een slimme zakenman bouwde dit huis, dat een nieuw paar goedkoop kon kopen en na het trouwen weer kon verkopen aan een volgend paar.
  3. Het hoogste hotel: Gevora Hotel, Dubai. Met een hoogte van 1,167,98 voet opende het viersterrenhotel zijn deuren in 2018 na een bouwperiode van twaalf jaar. Het biedt in totaal 528 kamers, verdeeld over 75 verdiepingen en een aantal faciliteiten, waaronder restaurants, en een zwembad bovenop het parkeergarage-gebouw. De Gevora versloeg de vorige recordhouder, de JW Marriott Marquis in Dubai. De hoogste hotelkamer behoort eigenlijk toe aan het Ritz-Carlton in Hong Kong, dat alleen de bovenste verdiepingen van het 1.588 gebouw beslaat.
  4. Het oudste hotel: Nishiyama Onsen Keiunkan, Japan. Dit beroemde hot spring-hotel in de buurt van Mt. Fuji en aan de voet van de Zuid-Japanse Alpen, werd gesticht in 705 AD. Het wordt al meer dan 1.300 jaar continu beheerd door 52 generaties van dezelfde familie. Sinds de oprichting heeft het hotel al het warme water rechtstreeks uit de plaatselijke Hakuho Springs gehaald. Het hotel is voor het laatst gerenoveerd in 1997 en heeft 37 kamers.
  5. Hotel met meeste zwembaden – Lexis Hibiscus Port Dickson, Maleisië. Dit resort telt in totaal 643 zwembaden. Bij de telling keek Guinness alleen naar zwembaden die groter waren dan 1,5 m x 2 m. Elke villa in dit resort heeft een eigen privézwembad.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.