Franse architect bouwt resort aan zijde-route in Midden-Oosten

Als een echte Indiana Jones heeft de Franse architect Jean Nouvel deze week zijn plannen onthuld om een luxe resort te maken in Saoudi Arabië op een plek waar eeuwen geleden de kooplieden via de zijderoute passeerden.

Jean Nouvel is ook de architect achter het Louvre Abu Dhabi. Hij gaat nu een luxe resort op een van de meest historische en archeologisch belangrijke locaties in Saoedi-Arabië ontwerpen. Dit als onderdeel van een bredere visie, die ook een natuurreservaat omvat. Het moet een nieuwe toeristische bestemming midden in het rotsachtige landschap van Al-Ula worden. Het project werd aangekondigd door Saoedi’s kroonprins HRH Mohammed Bin Salman. Het project markeert een enorme toeristische impuls voor zowel het gebied van Al-Ula als het land als geheel.

Bouwers Petra

Al-Ula ligt in het noordwesten van Saoedi-Arabië en is al duizenden jaren bewoond gebied. De stad werd gebouwd door de Nabateeërs, die ook hun hoofdstad Petra uit steen gehouwen hebben in het huidige Jordanië. In tegenstelling tot Petra, dat al tientallen jaren toeristen naar zijn tempels heeft getrokken, is Al-Ula die belangstelling nooit ten deel gevallen. Door dit nieuwe project moet dat echter allemaal veranderen.

De presentatie van de plannen

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.