Hè, hè, met deze nieuwe functies in Google Maps kun je nu wel snel de juiste richting vinden in een vreemde stad

Je ziet niet alleen het kaartje, maar ook een foto van wat je in werkelijkheid zóu moeten zien, zodat je weet dat je de goede richting uitloopt. Foto: Google

Google Maps introduceert deze week enkele nieuwe functies waarmee het makkelijker wordt om je weg te vinden en nieuwe steden en landen te ontdekken. Zo kun je met de nieuwe functie Live View met behulp van augmented reality (AR) de juiste wandelrichting bepalen.

Ook kun je Google Maps nu gebruiken als centrale locatie voor het raadplegen van al je boekingen van vluchten en hotels. Het vernieuwde Tijdlijn helpt je daarnaast om je reis te onthouden en aanbevelingen met vrienden te delen.

Trefzeker je weg vinden

Er gaat niets boven het te voet verkennen van een stad. Dat is de perfecte manier om je ogen en oren de kost te geven. Soms is het echter moeilijk om te bepalen welke kant je uit moet lopen. Met de nieuwe functie Live View kun je met behulp van augmented reality (AR) de juiste wandelrichting bepalen. De omgeving om je heen wordt op je beeldscherm weergegeven, aangevuld met pijlen en richtingaanwijzers die je wegwijs maken.

Om Live View te gebruiken open je de Google Maps app, voer je je bestemming in en tik je op het wandelpictogram. Tik vanaf daar op de knop “Live Weergave” en richt je camera op de gebouwen om je heen. Zodra Google Maps aangeeft waar je bent, zie je in de echte wereld tekens en pijlen die u aangeven in welke richting je moet lopen.

Eetgelegenheden vinden

Laten we wel zijn: geen vakantie is compleet zonder culinair genot. Met de nieuwe functie Jouw match kun je razendsnel restaurants vinden die op je voorkeuren aansluiten. Je kunt ook zien hoe lang je op een tafel moet wachten. En je kunt zelfs een tafel boeken zonder de app te verlaten. Met de populaire gerechtenfunctie kun je snel achterhalen welke menu-items je absoluut moet proberen.

Goed voorbereid op reis

Je kunt Google Maps nu ook gebruiken als centrale locatie voor het raadplegen van al je boekingen van vluchten en hotels. Dat komt met name goed van pas tijdens het inchecken op het vliegveld of onderweg naar het hotel op je volgende bestemming.

Het enige wat je hoeft te doen, is de drie grijze lijnen links bovenin het scherm aan te tikken. Daarop krijg je een overzicht van al je naderende reizen te zien. Als je een reis selecteert, krijg je daar alle reserveringen voor te zien. En het mooie is dat je ze deze informatie zelfs kunt opvragen als je offline bent! Zo hoef je je geen zorgen te maken over het ontbreken van een internetverbinding of het gebruik van je mobiele data buiten de landsgrenzen.

Herbeleef speciale momenten

Het mooiste van reizen? Na afloop herinneringen ophalen en ze met je geliefden delen. Als je ervoor hebt gekozen om de instelling Locatiegeschiedenis aan te laten, kun je de nieuwe versie van de Google Maps-tijdlijn gebruiken om je te herinneren aan dat geweldige restaurant of die toffe winkel waar je vintage spullen op de kop tikte. Daarnaast zie je een overzicht van alle locaties die je in een land of stad hebt bezocht. Je kunt doorklikken naar categorieën van de plekken die je hebt bezocht, zoals restaurants, winkels, attractieparken, hotels en luchthavens.

De volgende keer dat iemand je vraagt naar aanbevelingen voor een reis, kun je dus in een oogwenk een lijst genereren van bezochte locaties. Die kun je voorzien van aantekeningen over wat je er precies zo leuk aan vond (zoals die fantastische picknickplaats nabij het Louvre) en vervolgens met vrienden en familieleden delen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.