Voor dit nieuwe Noorse hotel moet je geen hoogtevrees hebben

De Preikestolen is een indrukwekkende klif in een Noors fjord. De tocht er naar toe vergt een wandeling van uren, maar de beloning daarna is er dan ook naar: Een prachtig uitzicht. Voor de comfort-seakers onder ons komt daar binnenkort mogelijk verandering in. Het Turkse architectenbureau Hayri Atak heeft namelijk het plan gepresenteerd voor een hangend hotel nabij dit natuurfenomeen.

En eerlijk is eerlijk, gasten van dit hotel moeten toch ook wel enige moed en doorzettingsvermogen hebben. Om te beginnen heb je een ernstig nadeel als je last hebt van hoogtevrees. Want er is bijvoorbeeld een zwembad gedacht met glazen bodem, waarbij je op tientallen meters hoogte boven het fjord in een glazen bak zwemt. Als daar je buik niet van omdraait!

Cliff Concept Boutique Hotel

Het hotel, dat de werktitel ‘Cliff Concept Boutique Hotel’ heeft meegekregen, krijgt kamers waarvan de balkons boven de klif uitsteken. Ook krijgt het hotel een moet gaan dragen, is dan ook niet weggelegd voor angsthazen. Zo steken de balkons van de kamers boven de klif uit. Of het uiteindelijk allemaal gebouwd wordt (de klachten van natuurliefhebbers liggen al uitgetikt klaar waarschijnlijk) is nog maar de vraag, maar het getuigt wel van durf en creativiteit van dit bureau in Istanbul om dit te bedenken. En misschien was het daar ook wel alleen maar voor bedoeld.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.