Insta360 toont aan dat een actioncam nóg kleiner kan

Geen speciale houders, maar de camera aan je kleding clippen.

Hoeveel mensen hebben inmiddels een actioncam? (oe, best veel) Hoeveel gebruiken hem ook regelmatig (ai, dat valt nogal tegen). Bij de meeste actioncams volstaat de camera niet en moet je minstens allerlei houders meenemen om er echt mee uit de voeten te kunnen. Op dat punt is de camera Insta360 Go anders. Hij is klein en laat zich dankzij een magneet aan allerlei oppervlakten kleven. Is ook spatwaterdicht, maar heeft als nadeel dat de batterijcapaciteit (Je moet natuurlijk iets inleveren als je iets zo klein maakt) beperkt is.

De GO wordt met een consumenten-adviesprijs van van $ 199,99 in de markt gezet en is echt klein. Hij weegt minder dan een ons en is minder dan twee centimeter lang en een centimeter breed. Bij de GO draait alles om snelle actie, met een take van telkens 30 seconden voor het opnemen van clips. Er zit 1 knop op voor het aan en uitzetten.

GO’s ontwerp is duidelijk bedoeld voor sociaal delen, maar de grootste kracht zit in de FlowState-stabilisatie in dit toestel. Dit is de digitale video-stabilisatiefunctie van het bedrijf, die met zijn Insta360 One X 360-gradencamera geweldig werkt voor het vloeiend maken van beeldmateriaal.

Magnetische behuizing

GO heeft ook een magnetische behuizing, die is ontworpen om samen met een verscheidenheid aan accessoires te werken, inclusief ruggen om ze onopvallend aan kleding te bevestigen, een onderwaterbehuizing (de camera zelf is IPX4-geclassificeerd, wat betekent dat hij is beschermd tegen spatten, maar dat helpt niet bij onderdompelen) en steunen voor het vasthouden aan dingen zoals surfplanken of voertuigen. Het kan clips vastleggen met een resolutie van maximaal 2720 x 2720, maar het snijdt het beeld bij tot 1080p (bij 25 fps) voor export als gevolg van de stabilisatietechnologie.

Hyperlapse

De opnamemodi omvatten een standaard 25 fps, evenals een time-lapse van 30 fps, die tot acht uur kan opnemen (waardoor een video van 9 seconden wordt uitgevoerd) en een hyperlapse-modus, die tot 30 minuten kan opnemen om een video van vijf minuten te genereren.

Naast het vereenvoudigen van de opname, hoopt de Insta360 GO ook het bewerken en delen veel gemakkelijker te maken met de automatische bewerkingsfunctie van FlashCut. Deze softwaretool gebruikt “AI” volgens het bedrijf om de beste clips te vinden (je kunt zelfs sorteren op categorie, d.w.z. “voedsel”) die je gedurende de dag vastlegt en ze vervolgens samenvoegt in een laatste bewerking.

Levensduur batterij

De grootste beperking is dat de levensduur van de batterij wordt geschat op ongeveer 200 clips per dag, op basis van een gemiddelde van 20 seconden per clip. Maar dat is inclusief het opladen van de camera wanneer deze niet in gebruik is met behulp van de meegeleverde oplaadhoes, die 2,5 keer extra oplaadt met behulp van de ingebouwde batterij.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.