Wie werkt bij Polarsteps krijgt jaarlijks een reis van de baas

Polarsteps laat je op een kaart je reis zien. Foto: Polarsteps

Polarsteps is een app die voor jou je reisbewegingen bijhoudt en die het bovendien makkelijk maakt om na afloop snel een foto-album te maken van al je belevenissen. En via dezelfde app hou je de thuisblijvers continu op de hoogte van je vorderingen. Het is een methode die door reizigers gewaardeerd wordt, zo blijkt uit een bezoek aan het hoofdkantoor van het bedrijf in Amsterdam.

De app is bedacht door drie studenten uit Twente. In hun kantoor kunnen ze door oplichtende schermpjes precies zien waar de gebruikers op dit moment zijn. Het initiatief voor de app werd vijf jaar geleden genomen door Koen Droste, Job Harmsen en Niek Bokkers. Het oorspronkelijke idee kwam van laatstgenoemde, toen hij nog weer vijf jaar daarvoor met een boot over de Atlantische Oceaan voer en graag op een makkelijke manier zijn familie wilde informeren over zijn reis. Dankzij een satelliettelefoon konden zijn GPS-posities doorgegeven worden aan een server.

Baan opgezegd voor Polarsteps

Na een investering van een half miljoen konden de drie in maart 2016 hun baan opzeggen en fulltime bezig met de app en het bedrijf Polarsteps. De app is gratis voor gebruikers. De inkomsten komen uit de verkoop van fotoalbums na afloop. Inmiddels heeft een nieuwe investeerder zich gemeld met een bedrag van 3 miljoen euro. Daardoor kan nieuw personeel aangenomen worden en is een groei van 15 naar 40 personeelsleden mogelijk. Om het reisvirus onder het personeel levend te houden krijgt iedereen die een jaar in dienst is telkens op zijn ‘werkverjaardag’ een gratis vliegticket naar een onbekende bestemming.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.