Sony komt met nieuwe compacte video-krachtpatser

Sony komt met nieuwe compacte video-krachtpatser 9
Sony komt met de RX100VII met een nieuwe camera, die vooral voor vloggende reizigers interessant kan zijn. Foto: PR/Sony

,,De prestaties van de α9 full-frame camera op zakformaat en met de langverwachte geïntegreerde microfoon-input voor vloggers”, zo presenteert Sony zijn nieuwe RX100VII-camera, die voor 1300 euro deze maand op de markt komt.

Vandaag heeft Sony een nieuwe premium compactcamera aangekondigd: de RX100 VII (model DSC-RX100M7). De RX100 VII maakt gebruik van technologieën van de α9-camera full-frame. Dankzij deze innovaties biedt dit model volgens de producent hoogwaardige prestaties voor zowel foto’s als films.

Snelle autofocus

De RX100 VII is uitgerust met de gloednieuwe stacked Exmor RS CMOS-beeldsensor van 13,2 x 8,8 mm en een BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor van de nieuwste generatie. Dankzij deze combinatie levert de camera uitstekende autofocusprestaties en snelheden die eerder alleen bij de α9 mogelijk waren. Fotograferen dichtbij of op afstand is geen probleem dankzij de ZEISS Vario-Sonnar T* 24–200 mm F2.8–4.5 zoomlens. Dit model biedt uitstekende prestaties voor hobbyfotografen en professionals die op zoek zijn naar de ultieme all-in-one oplossing. Van stadsgezichten, portretten, sportmomenten, dieren in het wild tot food photography – de RX100 VII levert volgens Sony hoogwaardige beelden.

“De RX100 VII is de nieuwe norm bij compactcamera’s en we zijn er zeker van dat onze klanten de fenomenale snelheid en autofocusmogelijkheden zullen waarderen”, aldus Jelger Annegarn, Marketing Manager Digital Imaging voor Sony Benelux. “Foto- en videografen hebben de zekerheid dat ze de kracht van een α9 bij zich hebben, zodat ze in iedere situatie op deze compacte camera kunnen rekenen.”

Realtime Eye-autofocus

De RX100 VII is uitgerust met Realtime Eye-autofocus. Deze functie maakt gebruik van artificial intelligence (AI) om realtime het oog van een object te detecteren en verwerken. Dit biedt zeer precies scherpstellen op de ogen van het object. Eye-AF kan worden toegepast op zowel mensen als dieren. Verder is ook de functie voor realtime tracking beschikbaar. Hiervoor wordt een nieuw ontwikkeld algoritme voor objectherkenning gebruikt voor optimale objecttracking en een consistent scherpstelsysteem. Vanwege de compacte en lichte vormgeving van de RX100 VII (circa 302 g / 102 x 58 x 43 mm) kan deze camera makkelijk meegenomen worden.

Filmhandgreep

Deze set bevat een RX100 VII camera en een filmhandgreep (VCT-SGR1). Dit biedt vloggers de mogelijkheid om eenvoudig te filmen en zoomen. Tevens is een beugel meegeleverd om een microfoon te bevestigen en twee oplaadbare batterijen(NP-BX1).

De nieuwe Sony Cyber-shot RX100 VII camera is vanaf augustus verkrijgbaar in de Benelux voor € 1300,00. De nieuwe hoes (LCJ-RXK ) zal ook vanaf augustus verkrijgbaar zijn voor € 85.

Bekijk hier de productvideo over de nieuwe RX100 VII.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.