Stenen van strand Sardinië stelen? 3000 euro boete

Een grot aan de kust van Sardinië. Afbeelding van Lars_Nissen_Photoart via Pixabay

Zeg eens eerlijk: Wie heeft er nog nooit een mooie kiezelsteen of fraaie schelp mee naar huis genomen van de vakantie? Daar moeten toch heel wat handen de lucht ingaan! Toeristen die een bezoek aan het Italiaanse Sardinië in de planning hebben moeten echter niet toegeven aan die drang. Want de autoriteiten op het eiland gaan strenger toezien op het meenemen van dit soort ‘natuurlijke souvenirs’ , zo blijkt uit dit artikel van de NOS.

De laatste jaren is er een grote hoeveelheid gestolen stenen, schelpen en zand in beslag genomen. Het gaat bij elkaar om ruim 10.000 kilo. Een woordvoerder van beschermd natuurgebied Tavolara laat aan de krant Corriere della Sera weten dat “de magazijnen op het vliegveld van Olbia overvol zijn door al het zand dat in beslag is genomen”.

Artikel NOS

Gestolen zand wordt naar Porto San Paolo gebracht en de schelpen en stenen gaan naar Tavolara. Dat is een klein eiland ten noordoosten van Sardinië. Om het meenemen door wat de Italianen ‘stranddieven’ noemen – onder andere in lege literflessen van frisdrank – te ontmoedigen krijgen reizigers een boete die kan variëren tussen de 500 en 3000 euro.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.