Amsterdam krijgt een VR Room: Leuk samen een bom ontmantelen!

Amsterdam krijgt een VR Room: Leuk samen een bom ontmantelen! 9
Een gevecht in een VR Room. Foto: PR

Welk draadje moet je doorknippen? De spanning die komt bij het ontmantelen van een bom kun je ‘levensecht’ beleven in virtual reality, dankzij een speciale bril op je neus. Maar door diezelfde techniek kun je in de VR Room in Amsterdam zelf ook onderdeel worden van een scène uit the Matrix of door het oude Rome wandelen.

Al deze dingen worden op 1 september 2019 realiteit, want dan opent The VR Room haar deuren in Amsterdam. Na een succesvolle locatie in Utrecht gaat de eerste Virtual Reality aanbieder van Nederland nu over naar een gloednieuwe vestiging in Amsterdam. The VR Room Amsterdam is gevestigd in Sloterdijk met een oppervlakte van 400 vierkante meter. Naast het Park Inn hotel en Holland Casino West heeft Ven Amsterdam nu met Virtual Reality een nieuwe vorm van entertainment erbij.

Alles-in-één

Ineens kon men een scène uit The Matrix naspelen, het Colosseum in Rome bezoeken én samen een bom ontmantelen, dit allemaal door de introductie van VR entertainment. De technologie leende zich voor jong en oud en maakte dit tot een succesvol uitje voor zowel vrienden als familie. De nieuwe vestiging in de hoofdstad combineert alles waarmee The VR Room haar razendsnelle groei mogelijk heeft kunnen maken: een groot aanbod aan veelzijdige experiences; exclusieve licenties; 3vs3 VR Lasergamen; Assassin’s Creed VR Escape Rooms in samenwerking met Ubisoft en Full Motion Racing Simulators.

Virtual Reality Lasergamen

Exclusief bij (partners van) The VR Room kan je sinds vorig jaar een volledig nieuwe manier van lasergamen ervaren. Bij het spelen van VR Lasergamen nemen drie spelers het op tegen drie andere spelers en worden zij uitgerust met een VR headset, een robuust wapen en een speciaal vest, zodat spelers daadwerkelijk de impact voelen als ze worden beschoten. Daarnaast kunnen spelers dekking zoeken achter fysieke torens om interactie met de echte wereld te versterken.

VR Escape Rooms

In maart 2018 introduceerde The VR Room haar VR Escape Rooms in samenwerking met Ubisoft. Bezoekers betreden hierin het universum van het populaire Assassin’s Creed aan de hand van twee verschillende games. In de games wanen twee of vier spelers zich in prachtige virtuele werelden waar ze samen puzzels moeten oplossen die in het echte leven veel te gevaarlijk zouden zijn.

“Het gebruik van Virtual Reality neemt toe en daarbij ook de kwaliteitseisen. Onze samenwerking met Ubisoft en het unieke VR Lasergamen zorgen ervoor dat wij mee blijven innoveren. We willen mensen de kans geven om VR te beleven op een manier die thuis onmogelijk is”, zegt Wouter van den Bijgaart, eigenaar van The VR Room

Racen zoals nooit tevoren

Ook kunnen bezoekers zich wagen aan Full Motion Racing, een meeslepende race-ervaring. De hydraulische simulatoren maken de ervaring erg realistisch door de coureur alle bewegingen te laten voelen en gecombineerd met de windeffecten is het lastig om virtueel van echt te onderscheiden.

Per 1 september kan je het nieuwste van Virtual Reality ervaren aan de La Guardiaweg 53. Meer informatie op www.thevrroom.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.