Instagram-museum in Amsterdam

In 15 verschillende kamers kun je vanaf deze week het perfecte Instagram-plaatje maken in het tijdelijke pop-upmuseum Wondr in Amsterdam.

“De bedoeling van deze experience is dat je van 2D naar 3D gaat, dat je mee kan doen met het plaatje zelf en dat je je mengt in het schilderij”, legt oprichter Sarah Mendes bij de NOS uit.

De initiatiefneemster komt uit Brazilië en vindt de winters hier donker en grijs. Ze bedacht Wondr als een plek ‘waar het altijd leuk is en waar je met je vrienden naartoe kan om te spelen.’

Waar kun je foto’s van maken?

  • Terwijl je zingt in de karaoke-kamer
  • Danst in de silent disco
  • Vanaf een glijbaan in een bak met marshmellows terecht komt
  • Samen met flamingo’s op de foto
  • Jezelf fotograferen op een schommel

Het museum is 7 dagen per week van 11 tot 19 u. geopend en is te vinden in het pand Meeuwenlaan 88 in Amsterdam-Noord. Om binnen te komen moet je vooraf online een ticket voor een bepaald tijdslot kopen. De initiatiefnemers zeggen dat je je er gemiddeld tussen de 60 en 90 minuten kunt vermaken en dat voor een prijs van bijna 25 euro per persoon. Het tijdelijke museum van 1200 vierkante meter is open tot 18 maart 2020.

In elke van de 15 ruimtes zijn camera’s geplaatst die foto’s van bezoekers maken. Je hoeft dus niet je foto’s zelf perfect te timen, je ontvangt jouw foto’s na je bezoek gewoon via de e-mail.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.