Nederland is een nieuw filmfestival rijker

Film kijken. Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Het 013 Cinecitta International Film Festival is de naam van een nieuw filmfestival, dat van 17 t/m 20 oktober 2019 voor het eerst gehouden wordt. Cinecitta Tilburg organiseert volgens de organisatoren een uniek “boutique filmfestival” met 13 niet eerder in Nederland vertoonde films, masterclasses en Q&A’s met (inter)nationale filmmakers. Het volledige programma wordt bekend gemaakt via www.013ciff.com en daar start ook de ‘early bird’ kaartverkoop.

Pareltjes

Jaarlijks worden er wereldwijd meer dan 7000 speelfilms uitgebracht, waarvan de meeste films op één van de duizenden filmfestivals rond de hele wereld worden vertoond. Veel van deze speelfilms sterven hierna een stille dood. 013 CIFF vertoont 13 pareltjes uit 13 verschillende landen. Alle films zijn vermakelijke, doordachte en hoogwaardige voorbeelden van de zevende kunstvorm – waar waarschijnlijk niemand in Nederland nog van heeft gehoord. Alle 13 films zijn de afgelopen 3 jaar enthousiast ontvangen op een (internationaal) filmfestival, maar nog nooit vertoond in Nederland.

Publieksprijs

Het 013 CIFF kent ook een publieksprijs. De winnaar van de meest populaire film van het publiek ontvangt zowel een geldprijs van € 1.000,- als een distributiemogelijkheid. 013 CIFF draagt de kosten voor ondertiteling van de film en de distributie in de Benelux.

Cinecitta

Cinecitta is gehuisvest in een rijksmonument, gebouwd in 1877, en tussen 2012 en 2014 volledig gerenoveerd. Er zijn drie bioscoopzalen, een zaal die kan worden gebruikt voor filmvertoningen, workshops en masterclasses, een vergaderruimte, een restaurant, een bar en een binnentuin. Cinecitta (een verwijzing naar de grote filmstudio in Rome), is daarmee een ideale filmfestivallocatie voor zowel festivalgasten als bezoekers. Er zijn plannen om in 2020 nog twee bioscoopzalen bij te bouwen.

Cinecitta is van oudsher sterk in arthouse films: juweeltjes uit alle windstreken, die de reguliere Hollywood-films vaak ruimschoots in de schaduw stellen.

Meer informatie:www.013ciff.com
Volg 013 CIFF via sociale media: Instagram | Facebook | Twitter

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.