Nieuwe route van Schiphol naar Guyana

Traditionele kledij Guyana. Foto: Amanda Richards / PR

KLM heeft in samenwerking Trans Guyana Airways met een nieuwe route naar Guyana aangekondigd. Schiphol is sinds september 2019 verbonden met Eugene F. Correia International Airport (Ogle, Guyana). De connectie loopt van Schiphol Airport via Suriname (Paramaribo) direct naar Guyana met een totale reistijd van 12 uur.

Twee keer per week (Op zondag en maandag om 11.30) is deze verbinding vanuit tussen Amsterdam en Guyana de snelste route voor Europese reizigers om deze groene bestemming te ontdekken. Ondanks het feit dat een verandering van vliegtuig op Johan Adolf Pengel International Airport (Suriname) vereist is, zullen reizigers op doorreis zijn en daarom geen Suriname-visum nodig hebben of douane- of immigratieplichtig zijn. Bagage wordt vanuit Amsterdam doorgelabeld.

Eco-bestemming

Guyana ligt ten westen van Suriname en profileert zich met name als Eco-bestemming. Deze nieuwe vlucht zal de belangstelling voor deze mooie bestemming ongetwijfeld doen toenemen. Deze vlucht is te boeken via KLM.com en Transguyana.net. (Let op – tickets moeten apart worden gekocht). De twee uur durende Trans Guyana-transfer zal aan boord zijn van de Beech 1900D die van Johan Adolf Pengel International Airport (Suriname) naar de Eugene F. Correia Internationale luchthaven (Ogle, Guyana) vliegt, aansluitend op de rechtstreekse vlucht van KLM vanuit Amsterdam, Schiphol.

De internationale luchthaven Eugene F. Correia (Ogle, Guyana) ligt op slechts 10 minuten van het hart van de hoofdstad van Guyana, Georgetown, en biedt ideale toegang voor reizigers die het nog weinig bekende Zuid-Amerikaanse land willen verkennen.

Stranden en bergen

Was Guyana nog grotendeels onbekend tot voor kort, vanwege de recente wereldwijde erkenning als een toonaangevende duurzame bestemming is daarin verandering aan het komen. Guyana is een klein Zuid-Amerikaans land dat zes etnische groepen herbergt. Guyana wordt begrensd door Brazilië, Suriname en Venezuela en maakt deel uit van het ‘Guiana Shield’, een van ’s werelds meest biodiverse regio’s met veel inheemse soorten en staat bekend als het ‘Land van de Reuzen’ in Zuid-Amerika. Guyana heeft Atlantische stranden in het noorden, ongerepte bergketens in het westen, schijnbaar eindeloze savannes in het zuiden en 18% van ’s werelds tropische regenwouden.

Minder vliegtijd

Brian Mullis, directeur van de Guyana Tourism Authority (GTA), zegt: “Dit is een erg positieve ontwikkeling voor Guyana als bezoekersbestemming. De nieuwe route vanuit Suriname vermindert de totale vliegtijd van Europa naar Georgetown, Guyana, met ongeveer drie uur, waardoor snellere en gemakkelijkere toegang mogelijk is. In de afgelopen maanden hebben we een toename van het aantal bezoekers van Guyana gezien, maar we weten dat connectiviteit nog steeds een uitdaging is. Deze nieuwe samenwerking tussen KLM Royal Dutch Airlines en Trans Guyana Airways opent Guyana verder voor Europese bezoekers op zoek naar off-the-beaten-path, authentieke ervaringen. We kijken ernaar uit om meer bezoekers uit Nederland en daarbuiten te verwelkomen. ”

Over de Guyana Tourism Authority

De Guyana Tourism Authority (GTA) is een semi-autonome overheidsorganisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en bevordering van duurzaam toerisme in Guyana door samenwerking met gelieerde bureaus en de toeristische particuliere sector om de lokale sociaaleconomische omstandigheden en natuurbehoud te maximaliseren en de bezoekerservaring te verbeteren. De GTA is er op gericht dat Guyana lokaal en internationaal wordt erkend als een eersteklas bestemming door het beschermen van zijn natuurlijke en culturele erfgoed, het bieden van authentieke ervaringen en het maximaliseren van lokale economische belangen.

Over Trans Guyana Airways

Trans Guyana Airways (TGA), opgericht in 1956, is de belangrijkste en binnenlandse commerciële luchtvaartmaatschappij van Guyana. Trans Guyana is lid van de Correia Group of Companies. Website: www.transguyana.net

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.