7 bijzondere Zwitserse winternieuwtjes en -tips

Ook op zo’n manier met een autoband kun je wintersport in Zwitserland beleven. Foto: Elkedagvakantie

Plannen voor een wintersport in Zwitserland ergens in de komende maanden? Dan hebben we hier nog wat tips voor je op een rijtje gezet.

Gratis skipassen voor kinderen

Na het succes van vorig jaar trakteren Zwitserland Toerisme en de deelnemende kabelbanen ook dit winterseizoen op skipassen. Dankzij de campagne Kids4Free maken gezinnen met kinderen van zes tot en met twaalf jaar kans op een gratis kinderskipas voor zes dagen. In totaal worden ruim 12.000 skipassen verloot. De gewonnen skipas kan gedurende het hele winterseizoen 2019-2020 gebruikt worden. De online campagne loopt nog tot en met 31 oktober 2019. Inschrijven is kosteloos; deelnemers registreren zich via MySwitzerland.com/kids4free.

Jeugd Olympische Winterspelen

Van 9 t/m 22 januari 2020 organiseert Lausanne de derde editie van de Olympische Winterspelen voor de jeugd. Het is het tweede grootste wintersportevenement ter wereld, na de Olympische Winterspelen. Terwijl de ski- en snowboardwedstrijden plaatsvinden in Leysin, Les Diablerets en Villars, strijden de schaatsers en bobsleeërs in St. Moritz om de hoogste eer. De Olympische hoofdstad zelf is gastheer van de onderdelen shorttrack, kunstrijden en ijshockey.

Mentelity Games in Saas-Grund

Wintersporten als je een lichamelijke beperking hebt? Geen probleem! Van 24 t/m 27 maart 2020 vinden de Mentelity Games plaats in Saas-Grund. Zitskiën, snowboarden of staand skiën: het kan daar allemaal. Er is een programma dat bestaat uit lessen en clinics van gediplomeerde leraren en Paralympisch atleten. Het programma is geschikt voor wintersporters van alle niveaus én hun familie en vrienden. Ook vrijwilligers kunnen zich melden bij de organisatie: de Mentelity Foundation van snowboardkampioene Bibian Mentel.

Ski Safari in Wallis

Een droom voor skiënde kilometervreters: tijdens de wintersportvakantie verschillende skigebieden ontdekken met één skipas. Bij het nieuwe aanbod ‘Ski Safari’ boeken wintersporters een verblijf van 5 nachten in een centraal gelegen hotel in de regio Wallis en verkennen op 4 dagen verschillende skigebieden naar keuze. Het aanbod bestaat uit logies, ontbijt en skipas en maakt het extra aantrekkelijk om in stadjes als Martigny, Sion, Sierre of Brig te overnachten. Autohuur en skimateriaal kunnen bijgeboekt worden.

Aletsch Arena: ‘OV-hub’ in Fiesch

Direct vanuit de trein of bus in de gondel naar de skipistes en wandelpaden van de Aletsch Arena: dat kan vanaf december 2019 in Fiesch. De nieuwe ‘OV-hub’ biedt wintersporters en andere gasten een comfortabele entree tot het gebied dat grenst aan het Unesco werelderfgoed Jungfrau-Aletsch. Comfortabele gondels voor tien personen brengen tot 1800 gasten per uur naar de Fiescheralp op 2200 meter hoogte. Skiërs en snowboarders verkennen van daaruit het skigebied met 104 kilometer aan pistes.

Nieuwe Männlichenbahn

Wintersporters in de Jungfrau Region kunnen zich verheugen op een snelle en comfortabele rit met de nieuwe tienpersoons Männlichenbahn vanuit Grindelwald. De reistijd wordt, in vergelijking met de vorige gondellift, verkort van 30 naar 19 minuten. De opening op 14 december 2019 vormt de eerste mijlpaal van het megaproject ‘V-Bahn’. In december 2020 volgt het klapstuk daarvan met de opening van een nieuwe ‘3S-kabelbaan’, die Grindelwald met het bergstation Eigergletscher zal verbinden.

Nieuwe gondel

De nieuwe gondel van Salins naar Cuolm da Vi verbindt het dorp Sedrun met het skigebied van Disentis. In minder dan zes minuten zoeven wintersporters vanuit het dal op 1480 meter naar een hoogte van ruim 2200 meter. De twee gondels bieden plaats aan 70 personen. Door de nieuwe lift kunnen wintersporters vanuit Sedrun zowel richting de Oberalppas en Andermatt, als naar het bergdorp Disentis skiën.

‘Design-skiliften’

Dit winterseizoen worden in Zwitserland twee nieuwe kabelbanen geopend die ontworpen zijn door Porsche Design. De eerste is een 6-persoonsstoeltjeslift die skiërs naar de Brüggerhorn in Arosa brengt. De tweede is een gondel die de wintersporters vanaf Gstaad naar de top van de Eggli brengt. De gondels bieden plaats aan tien personen. Andere nieuwe ‘design-gondels’ zijn te vinden in het gebied Flumserberg bij de Walensee.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.