Optie B? Naar de winterzon via Düsseldorf Airport

Vliegen vanaf Düsseldorf Airport
Met het vliegtuig op reis. Foto: Elkedagvakantie

Voor veel Nederlanders blijft Schiphol toch echt de eerste keuze als het om vliegen gaat. Terwijl er in het zuiden en het oosten van het land toch zeker goede alternatieven zijn. Maar misschien geldt hierbij ook wel ‘onbekend maakt onbemind’. Wie binnenkort wel weer eens naar de zon zou willen vliegen kan zich met onderstaand verhaal verdiepen in de mogelijkheden die Düsseldorf Airport biedt. Het winter-vluchtschema begint daar namelijk eind oktober, met 60 luchtvaartmaatschappijen naar 140 bestemmingen

De zomer is voorbij, de winter staat voor de deur. Tijd om het schema te wijzigen op Düsseldorf Airport. Het nieuwe winterrooster is vanaf 27 oktober 2019 van kracht en biedt opnieuw een breed scala aan routes. Vanuit Düsseldorf, op slechts 60 kilometer van Venlo, vertrekken zo’n 60 luchtvaartmaatschappijen naar bestemmingen wereldwijd.

Meer aanbod op Hurghada

Optie B? Naar de winterzon via Düsseldorf Airport 10
Het strand van Hurghada in Egypte. Afbeelding van amir abdallatif via Pixabay

Met name rond de populaire badplaatsen aan de Middellandse Zee en de Rode Zee hebben de luchtvaartmaatschappijen opnieuw behoorlijk uitgepakt. Een duidelijke trendbestemming in de winter is Hurghada. Onder andere Eurowings Sun Express, Condor, Corendon Europe en Tuifly vliegen op de Egyptische strandbestemming of verhogen hun frequenties aanzienlijk. Düsseldorf Airport verwelkomt ook een nieuwe luchtvaartpartner op deze route: voor de eerste keer in deze winter verbindt Holiday Europe Düsseldorf met Hurghada, Fuerteventura, Marsa Alam en Sharm El Sheikh. De luchtvaartmaatschappij gebruikt de vliegtuigtypen A320 en A321 op de routes.

Zonnige bestemmingen

Tuifly versterkt naast Hurghada het aanbod in de populaire vakantiebestemmingen Palma de Mallorca en Tenerife. Sun Express verhoogt de frequenties vanaf Düsseldorf naar Izmir en vliegt voor het eerst in de winter naar Beiroet in Libanon, Erbil in Irak en Diyarbakir in Turkije. Luchtvaartmaatschappij Condor richt zich ook op populaire zonnige bestemmingen op de middellange afstand. Onder de 14 winterzon-bestemmingen van Condor vallen bijvoorbeeld in totaal tot zo’n 18 keer per week vluchten naar de Canarische eilanden Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura.

Optie B? Naar de winterzon via Düsseldorf Airport 12
De bestemmingen vanuit Duitsland.

Steeds meer citytrips

Lauda Air verhoogt de vliegfrequentie richting Malaga en Alicante. De luchtvaartmaatschappij vliegt naar Sevilla op dinsdag en zaterdag vanuit Düsseldorf. Bovendien versterkt Lauda Air haar aanbod op de stadsroutes naar Milaan Bergamo, Stockholm Skavsta en Kopenhagen. Voor het eerst zullen deze routes in de winter tot vijf keer per week gevlogen worden. Flybe verhoogt zijn frequenties naar Manchester tot 22 keer per week. Alitalia verhoogt zijn verbindingen met Milaan tot twaalf keer per week.
Albawings zet de deze zomer ingezette samenwerking met Düsseldorf Airport ook in de winter voort. De luchtvaartmaatschappij verbindt Düsseldorf drie keer per week met de Albanese hoofdstad Tirana. De ook in de zomer nieuw toegevoegde luchtvaartpartner Loganair vliegt in de winter op Glasgow, een verbinding die drie keer per week wordt bediend.

Ook lange vluchten

Voor wie de wereld nog verder wil verkennen is er een groot aanbod aan langeafstands-bestemmingen vanuit Düsseldorf. Met ANA gaat het met het nieuwe wintervluchtschema voortaan elke dag met de Dreamliner naar Tokio. Singapore Airlines blijft vliegen met de comfortabele Airbus A350 naar Singapore via vier wekelijkse verbindingen. Air China doet in de winter drie keer per week de Chinese metropool Beijing aan.

Abu Dhabi vanaf Düsseldorf Airport 

Emirates gaat twee keer per dag naar Dubai, Etihad Airways vliegt één keer per dag naar Abu Dhabi. Delta verbindt Düsseldorf Airport vijf keer per week non-stop met de Atlanta hub. Eurowings blijft in de winter vliegen op populaire langeafstandsbestemmingen in de VS als Miami, Fort Myers en New York. Met de Airbus A330-300 gaat het vervolgens verder naar Punta Cana en Varadero in het Caribisch gebied en ook met het charterverkeer naar Havana, La Romana, Montego Bay en Bridgetown.

Tuifly vliegt voor het eerst in de winter naar Abu Dhabi en bedient één keer per week deze oosterse metropool. Corendon Airlines blijft ook na de zomer één keer per week op de Gambiaanse hoofdstad Banjul vliegen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.