Hoe redden we de Galapagos? Deze film vertelt het

De film GALAPAGOS: Hope for the Future is vanaf 31 oktober 2019 in de bioscoop te zien. In aanwezigheid van Ronan Keating, Annechien Steenhuizen, Freek Vonk, Kim Feenstra, Victoria Koblenko, Rob Geus, Isa Hoes, Mark van Eeuwen en vele anderen vindt maandag de feestelijke première plaats.

GALAPAGOS: Hope for the Future is een portret over de unieke eilandengroep en haar natuur midden in de Stille Oceaan bij Ecuador. Het is een film vol beelden van ongerepte natuur en bijzondere diersoorten, zoals de Galapagos pinguïns, hamerhaaien, Blue Footed Boobies en de grootste schildpadden ter wereld.

De Galapagos, wereldwijd beroemd door Charles Darwin, die zijn baanbrekende theorieën baseerde op de uitzonderlijke natuur van de Galapagos, wordt net als de rest van de wereld bedreigd door de verandering van het klimaat en invloeden van de mens. De film belicht een nieuwe kant van de Galapagos, één waar mens en dier dicht bij elkaar staan. Het vertelt het hoopvolle verhaal van gepassioneerde onderzoekers die zich inzetten om dit bijzondere, maar kwetsbare ecosysteem toekomstbestendig te maken. 

Regie

Regisseur Evert van den Bos heeft al 150 natuurfilms op zijn naam staan. Hij maakte alom geprezen films als The Leopard Son, Serengeti Symphony, African Bambi en Survivor en is Nederlands meest productieve natuurfilmmaker. GALAPAGOS: Hope for the Future is zijn grootste filmproject.

Terwijl Evert van den Bos nog in Afrika was voor een andere film was hij op zoek naar mensen die hem konden helpen bij het werven van fondsen. Zo kwam hij bij een oude bekende terecht, inmiddels de directeur van de COmON Foundation, die hem met een heel ander voorstel benaderde: de stichting wilde graag een film over de gezamenlijke inspanningen van de Charles Darwin Foundation en het Galapagos National Park om deze unieke eilandengroep te behouden voor de toekomst. Het was voor hem wel wennen om op de Galapagoseilanden te werken. “75 van mijn 150 films zijn in Tanzania en omgeving opgenomen. Ik kende er ongeveer elke rots uit mijn hoofd, en daar kun je rustig twee maanden onder een boom gaan zitten. Hier hadden we soms maar een paar uur”, zegt Van den Bos. 

Voor meer informatie: www.galapagosfilm.earth

De natuur van Galapagos. Afbeelding van pen_ash via Pixabay

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.