Indrukwekkende landschappen van Boelsums te zien in Amsterdam

Het is een foto, maar lijkt een schilderij. Dat is de stijl van Saskia. Foto: Saskia Boelsums

Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 12 oktober tot en met 23 november 2019 een expositie van kunstfotograaf Saskia Boelsums. Met ‘Landscape Photography’ toont de galerie een selectie intrigerende beelden die de schoonheid laat zien van Hollandse landschappen met imposante wolkenluchten. Bij de opening wordt ook een fotoboek gelanceerd van uitgeverij Terra. In het eerste overzichtswerk van de beeldend kunstenaar zijn honderd foto’s opgenomen.

De landschapsfoto’s van Saskia Boelsums hebben een sterk eigen signatuur: overweldigend en schilderachtig. De kunstenaar laat de essentie van haar beleving zien en maakt de sfeer van het gefotografeerde landschap, met weidse horizonten en grootse wolkenluchten, voelbaar voor de toeschouwer. Daarbij zijn de natuur en de seizoenen een onuitputtelijke bron van inspiratie. Boelsums voelt zich sterk verbonden met de traditie van Nederlandse landschapsschilders.

Net Van Gogh

De foto’s zijn gemaakt in hetzelfde landschap en onder dezelfde wolkenpracht die de oude meesters zo fascineerden. Het is dan ook geen toeval dat het werk van Boelsums in exposities te zien is samen met dat van voorgangers. Haar foto’s hingen dit jaar naast werken van Van Gogh en Van Ruisdael op het FotoFestival Naarden en in het najaar in het Drents Museum, samen met schilderijen van Israëls, Mesdag en Van Gogh.

Kunstacademie

Saskia Boelsums (Amstelveen, 1960) is opgegroeid in Iran en op Curaçao. Terug in Nederland volgt ze een opleiding aan de Kunstacademie Minerva in Groningen en studeert af in ruimtelijke en grafische vormgeving. Sinds 2013 focust de kunstenaar zich volledig op landschapsfotografie. Haar autonome werk is al meerdere malen bekroond en te zien geweest op exposities in Amsterdam, Berlijn, Hong Kong, Londen, Moskou en New York. De fotograaf behoort tot de acht finalisten in de verkiezing Kunstenaar van het jaar 2020.

Openingstijden galerie: De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur. Eduard Planting Gallery | Fine Art Photographs, Eerste Bloemdwarsstraat 2 in Amsterdam. Meer informatie: www.eduardplanting.com

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.