Las Vegas krijgt een Museum voor Selfies

Is jouw Instagram feed klaar voor optische illusies met jou in de hoofdrol? Of neem je liever een duik in een ballenbak van emoji’s? Het kan allemaal bij het Museum of Selfies in Las Vegas. Na het succes van het interactieve museum in Hollywood is het tijd voor een tweede locatie buiten Californië. Vanaf vrijdag 25 oktober 2019 verwelkomt het nieuwe Museum of Selfies in Miracle Mile Shops, Las Vegas bezoekers om op onderzoek uit te gaan naar het fenomeen van de selfie.

De nieuwe Las Vegas locatie zal hetzelfde soort installaties hebben om foto’s in te maken als het museum in Hollywood. Denk hierbij aan de tweezijdige spiegelillusie Bathroom Selfie en de iconische ‘Game of Thrones’ Selfie-troon die gemaakt is van selfiesticks. Ook zal er een Emoji Pool zijn en het grappige maar catastrofale David Accident. Bezoekers vinden de perfecte selfiemomenten in de werken van visionaire kunstenaars en gaan naar huis met een verzameling selfies voor op Instagram, maar ook met een beter begrip van de selfie en de betekenis erachter.

“Wij verheugen ons enorm om het Museum of Selfies brand naar Las Vegas te brengen,” zegt Kate Kutepova, co-founder van het Museum of Selfies. “De iconische Las Vegas Strip is zo Instagrammable dat het de perfecte plek is voor de volgende tentoonstelling.”

Het Museum of Selfies Las Vegas gaat eind oktober open voor het grote publiek. De openingstijden zijn: Zondag-donderdag: 10:00-23:00, Vrijdag-zaterdag: 10:00-0:00. Kaartjes kosten $23 voor volwassenen en $17 voor kinderen. De kaartjes zijn beschikbaar op www.selfievegas.com

Over het Museum of Selfies

Museum of Selfies is een interactief museum dat het historische en culturele fenomeen van de selfie verkent. De origine van de selfie gaat tot wel 40.000 jaar terug. Bezoekers kunnen de herkomst van de selfie ontdekken door kunst, geschiedenis, technologie en cultuur, terwijl ze zelf bijzondere selfies nemen met de interactieve installaties in het museum. Museum of Selfies is bedacht door Tair Mamedov en Tommy Honton. Tair Mamedov is een bekende cabaretier, schrijver, regisseur en gameontwerper die in de Russische film en tv en escape rooms in Los Angeles heeft gewerkt. Tommy Honton is een schrijver, gameontwerper en narrative experience creator, en is befaamd vanwege zijn werk in escape rooms en meeslepende vertellingen.

Volg het Museum of Selfies op Instagram.
https://www.instagram.com/Selfie.Vegas/

Overigens hebben we sinds kort in Nederland een soortgelijk museum/event: Het Instagram Museum in Amsterdam. Dat is een pop-up museum dat open is tot maart 2020.

Zo ziet de vestiging in Hollywood er uit:

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.