Nederland in top-10 Best in Travel van Lonely Planet ‘mooi compliment’

Een botter op de werf van Spakenburg. Foto: Elkedagvakantie

Het Nederlandse Bureau voor Toerisme (NBTC) is trots dat Nederland deze week tot de top-10 Best in Travel van Lonely Planet is gekomen, ‘een mooi compliment’. Jos Vranken, algemeen directeur NBTC: “Het is goed te zien dat Lonely Planet het rijke en gevarieerde aanbod van Nederland markeert.”

Plekken verspreid over het land krijgen de aandacht. Zo worden reizigers geïnspireerd met de historische binnensteden van Groningen en Arnhem. Daarnaast staat het themajaar 75 jaar vrijheid in de spotlight. Een themajaar waarin herdenkingen, vrijheidsfestivals en tentoonstellingen worden georganiseerd verspreid door het land.

Uiteraard heeft onze hoofdstad een enorme aantrekkingskracht en dat zal altijd zo blijven.

Jos Vranken, algemeen directeur NBTC

Vooral Amsterdam

Ondanks dat Lonely Planet verschillende plekken van Nederland onder de aandacht brengt, ligt er nog steeds flinke nadruk op de hoofdstad. Jos Vranken: “Het feit dat meerdere plekken aandacht krijgen is een stap in de goede richting. Uiteraard heeft onze hoofdstad een enorme aantrekkingskracht en dat zal altijd zo blijven. Maar om richting te geven aan de toeristische groei gaan we met steden en regio’s aan de slag om plekken verder te ontwikkelen op basis van eigen aantrekkingskracht. We zien dan ook graag dat reismerken zoals Lonely Planet meer en meer aandacht schenken aan de soms minder bekende of voor de hand liggende plekken.”

Lees meer over alle bestemmingen op www.lonelyplanet.nl/best-in-travel

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.