Wellness aan de Franse kust

Beeld van hoe je aan de Franse kust wellness kunt beleven. Foto’s PR

Begin 2019 presenteerde Thalassa Sea & Spa zijn nieuwe Active Break-concept: het concept dat gasten de mogelijkheid biedt om even uit de hectiek van alledag te stappen en zich volledig op te laden. Het concept focust op totale wellbeing op basis van de zes wellness-pijlers (Bestemming, Behandeling, Ontspanning, Voeding, Beauty en Fitness), en biedt daarmee een ultieme ervaring die verder gaat dan traditionele thalassotherapieën en zeewaterkuren. Na een verbouwing van meer dan 18 maanden opent het merk nu zijn eerste vernieuwde Thalassa Sea & Spa Resort, in Le Touquet, aan de Noord-Franse kust.

Ingrijpende verbouwing

Het Thalassa Sea & Spa Le Touquet-resort is het eerste hotel dat het nieuwe “Active Break”-concept aanbiedt, waarna het in de eerste vier maanden van 2020 wordt uitgerold over de andere hotels in het netwerk.

“Le Touquet is een bestemming waar wellbeing altijd centraal heeft gestaan,” zegt Claire Bartholus, Managing Director of Thalassa Sea & Spa Le Touquet. ”We willen onze gasten deel laten uitmaken van de rustgevende omgeving van Le Touquet en ze een weg-van-alles-beleving bieden, ongeacht de duur van hun verblijf. Hier kunnen ze nieuwe energie opdoen, hun innerlijke rust hervinden en blijvende herinneringen creëren.”

Schilderijen als inspiratie

De vernieuwing van deze bestemming werd vormgegeven door Toma Dryjski van architectenbureau DVVD. Hij liet zich bij de keuze van kleuren en materialen inspireren door de schilderijen van Nicolas de Staël. Het interieur straalt volgens hem rust en warmte uit, en sluit aan bij de sterke lokale identiteit van het hotel.

Het nieuwe Thalassa Sea & Spa Le Touquet is het flagship resort van Thalassa. Gasten wordt een holistische ervaring aangeboden, een combinatie van accommodatie (Novotel en ibis hotels), behandelingen en lekker eten. De wellbeing-ervaring is volledig af te stemmen op ieders persoonlijke wensen.

‘Tussen strand en hemel’

De eerste verblijfsoptie is het 145 kamers tellende Novotel. De inrichting van het terras, de bar en het restaurant zijn geïnspireerd door zand, zee, licht en lucht. De kamers met zeezicht bieden een balans van comfort en natuurlijke omgeving. Gasten kunnen ook kiezen voor een eenvoudiger verblijf. De meeste van de 91 kamers van het ibis hotel hebben een balkon dat uitzicht biedt op de zee of de tuin.

Eten

Chef Bastien Moerman werkt met producten van zowel de zee als het land. De gerechten zijn eenvoudig maar heerlijk. La Maison Mer biedt creatieve ‘bistronomie’, met vis in de hoofdrol.
In Le Potj’ schotelt chef Yannick Tellier zijn gasten gerechten voor uit Noord-Frankrijk. Zijn traditionele en smaakvolle menu’s laten gasten kennis maken met de culinaire rijkdom van deze regio.

Over Thalassa Sea & Spa

Met Thalassa Sea & Spa presenteert Accor 12 nieuwe bestemmingen waar gasten kunnen genieten van al het goede dat de zee te bieden heeft.
Thalassa Sea & Spa is het toonaangevende Europese merk voor thalassotherapie en zeewaterkuren, met volgens eigen zeggen 50 jaar ervaring in hoogwaardige wellbeing-concepten. De resorts bieden een mix van vitaliserende behandelingen en weldadige ontspanning, met uitzicht over de mooiste stranden van de Atlantische Oceaan, het Kanaal, de Middellandse Zee en de Arabische Golf.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.