Zo vervang je verre droombestemmingen door (bijna) identieke bestemmingen in Europa

Zo vervang je verre droombestemmingen door (bijna) identieke bestemmingen in Europa 9
Er blijken vaak dichtbij alternatieven te vinden voor bekende bestemmingen. Foto: PR

Heb jij een lange bucketlist met verre bestemmingen? Voor veel van deze bekende plekjes zijn er ook Europese alternatieven, die zeker niet onderdoen voor het “origineel”. Naast dat het minder lang reizen is, is het ook nog eens goedkoper en milieuvriendelijker om voor deze Europese bestemmingen te kiezen. TravelHunter zette een aantal bucketlist bestemmingen naast elkaar; zoek de verschillen.

Een hartvormig eiland, zoals Ko Kaeo Yai in Thailand is uiteraard de perfecte bestemming voor een romantische trip. Maar het “Eiland van de Liefde”, Galesnjak Island in Kroatië, doet daar niet voor onder! En in plaats van minimaal 13,5 uur vliegen, vlieg je hier in slechts 2 uurtjes naartoe. 

Is het jouw droom om ooit het donderende geraas van de Niagara Watervallen te horen? Daarvoor hoef je helemaal niet zo ver weg te gaan, want de Godafoss Waterval op IJsland is minstens zo indrukwekkend.

De iconische Golden Gate Bridge in San Francisco is één van de beroemdste bruggen ter wereld, mede doordat het voor vele films een belangrijke opnamelocatie was. De Ponte 25 de Abril in Lissabon is natuurlijk niet de “echte”, maar je hoeft er niet de oceaan voor over te vliegen en het wordt niet voor niets de “Golden Gate van Lissabon” genoemd.

Overigens kun je tijdens een stedentrip naar Lissabon meerdere bucketlist bestemmingen afstrepen. Zo is er ook het Cristo Rei, het gigantische Christusbeeld dat is geïnspireerd op het wereldberoemde Christusbeeld in Rio de Janeiro. En wat dacht je van het MYRIAD hotel dat qua bouwstijl enorm veel lijkt op het 7-sterren Burj al Arab in Dubai?

Bekijk meer vergelijkbare Europese bestemmingen in de blog met bucketlist alternatieven op TravelHunter.nl.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.