Bonjour! Nieuwe Nederlandstalige website over Franse Atlantische kust

De Atlantische kust blijkt een prima plek om te surfen. Dat bewijst Pauline Ado, Championne du monde de surf ISA 2017, en Ambassadrice Anglet Tourisme ©RiBLANC
De Atlantische kust blijkt een prima plek om te surfen. Dat bewijst Pauline Ado, Championne du monde de surf ISA 2017, en Ambassadrice Anglet Tourisme ©RiBLANC

Voor iedereen die al begonnen is met de planning voor de zomervakantie van volgend jaar: Er is nu een nieuwe Nederlandstalige website over de Franse Atlantische kust. Zie je je al de golven induiken en ’s morgens een frisse wandeling langs het strand maken? Bonjour!

Via de nieuwe Nederlandstalige website atlantischekustfrankrijk.nl zijn originele tips voor vakanties aan de Atlantische kust te vinden. De Franse Atlantische kust strekt van het departement Loire-Atlantique tot aan Frans-Baskenland. Daartussen bevinden zich de Vendée, de Gironde, Charente-Maritime en Landes. De nieuwe website vol inspiratie wil Nederlandse vakantiegangers helpen bij het kiezen van bestemmingen en activiteiten aan de Atlantische kust.

‘Slow tourism’

De Atlantische kust is volgens de makers van de site een veelzijdige bestemming waar je kunt uitrusten en opladen, ver weg van het massatoerisme. Via de website ontdek je onder het kopje ‘zin in …’ verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een actieve of relaxte strandvakantie. Ook vind je hier informatie en tips over de lokale gastronomie, de natuur, cultuur, bezienswaardigheden en leuke stadjes. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan La Baule: een kustplaats met uitgestrekte zandstranden en villa’s uit de belle époque.

Fietsroutes

Wanneer je onder het kopje ‘zin in…’ klikt op ‘fietsen’, verschijnt een pagina gewijd aan speciale mogelijkheden voor fietsers aan de Atlantische kust, zoals La Flow Vélo: de nieuwe 290 km lange fietsroute die van Île-d’Aix langs de rivier de Charente loopt via Rochefort, Cognac en Thiviers. De zacht glooiende route biedt een combinatie tussen indrukwekkende natuur, historisch erfgoed en gastronomie. Via de route Vélodyssée (1290 km) fiets je onder andere langs het moerasland van Poitou, Fort Boyard, het Bassin d’Arcachon, de Dune du Pilat (de hoogste duin van Europa) en het bos van Landes tot aan het Franse Baskenland via Capbreton, Biarritz en Saint-Jean-de-Luz. Tip voor families: op de eilanden Ile de Ré en Ile d’Oléron zijn overal fietspaden.

Online reserveren

Een vakantiehuisje of campingplaats is direct online te boeken. De website linkt je via de knop ‘accommodaties’ door naar verschillende pagina’s waarop je allerlei accommodaties en campings kunt vinden aan de Atlantische kust. Je kunt je ook laten inspireren door de nieuwe bijbehorende facebookpagina. Via die Facebook-pagina deelt het bureau voor toerisme van de Atlantische kust actuele tips en nieuwtjes over de bestemming zoals nieuwe restaurants en overnachtingsplekken.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.