Finland belooft rust in je hoofd

Finland belooft rust in je hoofd 9
Charlene is een van de mensen die rust heeft gevonden in Finland. Foto: PR

Slaaptekort, stress, druk druk druk, weinig sporten en te weinig tijd om te ontspannen. Dat zijn de voornaamste bevindingen uit een enquête van het Fins verkeersbureau dat door ruim 100.000 consumenten wereldwijd is ingevuld. De oplossing bleek – verrassend! – ‘breng een bezoek aan Finland’.

Een op de drie respondenten (33%) geeft aan minder dan zes uur slaap per dag te krijgen en 51 procent stelt geen tijd genoeg te vinden om te onthaasten. 66 procent stelt geen of weinig tijd te hebben om te sporten en 53% geeft aan zich tijdens de werkdag onvoldoende te kunnen concentreren omdat ze voortdurend gestoord worden. De enquête op www.rentafinn.com – samengesteld en uitgewerkt door Hintsa Performance – is tussen maart en oktober 2019 ingevuld door ruim 100.000 mensen uit 160 landen.

De bossen in

“De resultaten klinken ons als muziek in de oren want als er een bestemming is waar je helemaal tot rust komt, is het wel Finland”, aldus Heli Jimenez, Senior Director, International Marketing bij Business Finland, de koepelorganisatie waar Visit Finland onderdeel van uitmaakt. “Onze natuur, bossen, parken, meren, serene rust en schone lucht zijn ideale omstandigheden om een gummetje door je hoofd te halen en te onthaasten. Het zal dan ook geen verbazing wekken dat Finland de afgelopen twee jaar in het United Nations Happiness Report* als gelukkigste land ter wereld is beoordeeld.”  Nadere info op www.visitfinland.com.

3 miljoen sauna’s

Met 78% van het landoppervlakte van Finland bedekt met bos, met 40 nationale parken, 180.000 eilanden en 188.000 meren en zo’n 3 miljoen sauna’s biedt Finland een zee aan ontspanningsmogelijkheden. Naar de sauna gaan, is bijna een dagelijks ritueel voor Finnen. Een bezoek aan een sauna is goed voor de geest, vermoeide spieren en stress, en zorgen en spanning spoelen van je af als waterdruppels van je huid. Nadere info klik hier

Bessen plukken

Ultieme ontspanning: bessen en paddenstoelen plukken in het bos
Onderzoek toont aan dat wandelen door bossen een doeltreffend tijdverdrijf is om te ontspannen, het verlaagt je hartslag en je stresshormoon cortisol. Maar ook een van de populairste hobby’s van Finnen doet wonderen voor lijf en je gemoedstoestand; bessen en paddenstoelen plukken in het bos.  Nadere info over nationale parken klik hier Meer info over plukken in het bos, klik hier.

Schone lucht in Finland

Luchtkwaliteit staat vandaag de dag hoog op de agenda van menig land aangezien luchtverontreiniging een nadelig effect op onze gezondheid heeft. Je longblaasjes met zuivere lucht vullen kan in Finland overal. Onderzoek door de World Health Organization (WHO) heeft aangetoond de lucht in Finland tot de zuiverste ter wereld behoort. Nadere info over luchtkwaliteit klik hier

Rentafinn.com

Rent a Finn heet de campagne van het Fins verkeersbureau waarbij de afgelopen twee jaar toeristen uit de hele wereld konden meedingen naar een reis naar Finland in de zomer waar ze een paar dagen werden meegenomen in de Finse natuur met een  ‘Happiness Guide’ – acht Finnen uit verschillende regio’s die buitenlandse toeristen hun favoriete tijdverdrijf in de natuur lieten ervaren. Op de website www.rentafinn.com konden geïnteresseerden zich aanmelden om kans te maken op een van de acht reizen. Omdat het Fins verkeersburo een beter inzicht wilde hebben in het welzijn van toeristen, werd op deze site de ‘Is your life in balance?’ enquête geplaatst, opgesteld door het Finse coachingbedrijf Hintsa Performance.

*UN World Happiness Report 2019 http://worldhappiness.report/ed/2019/

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.