Machu Picchu heet toeristen vanaf 2021 anders welkom

Plannen voor Peru volgend jaar? Misschien kun je nog beter een jaartje wachten. Foto: PR

In januari 2020 start de bouw van een onderzoeks- en interpretatiecentrum nabij Machu Picchu. Reizigers die vanaf 2021 Machu Picchu bezoeken, zullen dit doen met meer kennis over de historische, architectonische en culturele waarde van het gebied.

Het behoud van het belangrijkste Peruaanse erfgoed en het vergroten van het bewustzijn van bezoekers zijn een belangrijk onderdeel van de missie van het nieuwe centrum, stelt Fredy Escobar Zamalloa, directeur van het Decentralized Culture Directorate of Cusco (DDC). Het project is volgens hem van groot belang bij de ontvangst van toeristen in Machu Picchu.

Onder heiligdom

Het onderzoeks- en interpretatiecentrum zal onder Machu Picchu, op de weg naar het heiligdom, gebouwd worden. Momenteel bevindt zich daar het Manuel Chavez Ballón Museum, ook wel bekend als het Machu Picchu Museum. Het doel van het centrum is de bezoekers van de Inca-stad niet alleen een betere kennis van de geschiedenis, de architectuur en de cultuur te verschaffen, maar ook om de toegankelijkheid van het pad naar Machu Picchu via de route Santa Teresa – Hidroelectrica – Machu Picchu te verbeteren.

Betere ervaring

Het project draagt bij aan het behoud van het gebied én de toeristische ervaring. Daarbij kan het reizigers ook aanmoedigen om de route te lopen, in plaats van het openbaar vervoer van en naar Aguas Calientes, het dorp vanuit waar Machu Picchu te bezoeken is, te nemen. Het nieuwe centrum biedt een introductieruimte voor bezoekers, zodat zij nog voor hun bezoek, op een virtuele en interactieve manier de verschillende regio’s van het gebied kunnen ontdekken en tegelijkertijd kwalitatieve informatie ontvangen.

Ruim 37 miljoen euro

De bouw van het Machu Picchu onderzoeks- en interpretatiecentrum wordt aanbevolen door UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization), die tot doel heeft Machu Picchu, het belangrijkste erfgoed van Peru, in stand te houden. Verantwoordelijkheid, veiligheid en vertrouwen zijn de kernwoorden van dit project, waarvan de kosten worden geschat op 140 miljoen Peruaanse soles (ongeveer 37,5 miljoen euro). De opening is gepland voor 2021.

Promotie Peru

Promperú is een van de organisaties die zich bezighoudt met promotie van export en toerisme van en naar Peru. Het land aan de westkust van Zuid-Amerika, heeft bezoekers veel te bieden. De rijke historie staat garant voor indrukwekkende bezienswaardigheden, waaronder de wereldberoemde Inca-stad Machu Picchu. Het landschap is divers, van regenwoud tot woestijn en van mangrovebossen tot het Andes gebergte. Ook wie van lekker eten houdt kan in Peru zijn hart ophalen, de lokale keuken wordt gekenmerkt door duurzame teelt en intense smaken. Zie voor meer informatie www.peru.travel.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.