Winterfeest begint in het Openluchtmuseum

Het Openluchtmuseum in Arnhem. Foto: Elkedagvakantie

Buiten is het al merkbaar kouder, maar binnenkort begint de winter ook in het Openluchtmuseum. Vanaf 7 december 2019 start namelijk de winteropening.

,,Kom deze winter samen een rondje schaatsen op onze ijsbaan van bijna 1000 vierkante meter. Of glij van onze spectaculaire sleebaan! Heb je wel eens gehoord van een Duivekater feestbrood? Dit bijzondere brood kun je bakken op het Kindererf. Laat je erna verwarmen door winterverhalen en smul mee van koek-en-zopie en huisgemaakte stamppotten”, zo promoot het museum zelf het evenement, dat tot en met 19 januari 2020 duurt.

Hier een overzichtje van de activiteiten die in die periode in het Arnhemse museum plaatsvinden:

  • Ga mee op een rondleiding door het museumpark. De rondleiders vertellen je allerlei wetenswaardigheden, over historische gebouwen in het museumpark en het leven van vroegere bewoners. De rondleidingen in winterse sferen zijn gratis voor bezoekers, je hoeft je niet aan te melden. De rondleidingen starten op het Entreeplein.
  • Winterse thema’s, zoals kersttradities in Nederland en leven in de kou komen aan bod. De rondleidingen zijn zaterdag, zondag en in de kerstvakantie. (11 en 13 u, sommige dagen ook 12 u)
  • Er zijn ook winterse activiteiten, zoals schaatsen en sleeën, stroop stoken, midwinterhoornblazers en je eigen broodje bakken.
  • Gedurende de winter kun je ook dit jaar genieten van verschillende concerten in het Openluchtmuseum.
  • De Midwinterhoornblazers kun je in het museumpark vinden op 7 & 8 december, 14 & 15 december en dagelijks in de Kerstvakantie. De Bronco Brothers spelen in het museum op 7, 8, 21, 28 en 29 december en 4 & 5 januari.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.