World Ski Awards kiest Val Thorens opnieuw tot ‘Beste skidorp ter wereld’

De uitreiking van de prijs aan Val Thorens. Foto: Pr

Tijdens de World Ski Awards is Val Thorens opnieuw verkozen tot ‘Beste skidorp ter wereld’. Meer dan 1,6 miljoen mensen namen deel aan de stemming. Daarmee laat het populaire skigebied wereldwijd gerenommeerde dorpen als Verbier (Zwitserland) en Kitzbühel (Oostenrijk) achter zich. De wintersportplaats werd bovendien voor de zevende keer op rij verkozen tot ‘Beste skidorp van Frankrijk’.

Met zes onderscheidingen als ‘Beste skidorp ter wereld’ en zeven als ‘Beste skidorp van Frankrijk’ in zeven jaar, bevestigt Val Thorens zijn kwaliteitsstatus. Het is dankzij zijn dynamisme en enthousiaste community op social media – de meest actieve community ter wereld voor een wintersportdorp – dat Val Thorens jaar na jaar haar leidersplaats kan opnemen onder de bergbestemmingen.

Erkenning

Vincent Lalanne, directeur van het Toerismebureau in Val Thorens: “De World Ski Awards zijn tegelijkertijd een vorm van erkenning en een opdracht voor Val Thorens om zijn belofte te houden aan zijn bezoekers. We zijn blij om deze prijs ook dit jaar te winnen, waarbij we in de finale epische stations zoals Kitzbühel (Oostenrijk) en Lake Louise (Canada) achter ons hebben gelaten. We dragen deze prijs op aan de medewerkers van Val Thorens, want zonder hun onvermoeibare inzet hadden we deze onderscheidingen nooit gewonnen.”

Pistens open

In het weekend van 23 november 2019 werden de pistes van Val Thorens dankzij deze nieuwste onderscheiding extra feestelijk geopend. De vreugde werd gedeeld met alle medewerkers van het wintersportdorp en de wintersporters die het seizoen aftrapten tijdens het evenement ‘La Grande Première’.

Over World Ski Awards

De World Ski Awards werden in 2013 gelanceerd en zijn sindsdien de wereldwijde referentie in het ski- en bergmilieu. De ceremonie vindt telkens plaats in Kitzbühel (Oostenrijk).

World Ski Awards™ is het enige initiatief ter wereld dat uitmuntendheid in de toeristische wintersportsector beloont en viert. De winnaar wordt gekozen via twee publieke online stemrondes: in de eerste etappe wordt het beste station per land gekozen, in een tweede stap wordt uit deze nationale winnaars een bestemming verkozen tot beste skidorp ter wereld.

Meer informatie over de organisatie: www.worldskiawards.com/about

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.