Yotel is nieuw ‘smart hotel’ en vervangt obers door drones

Helemaal genoeg van bediend worden door een barkeeper of serveerster met een slecht humeur? Genoeg van te lang wachten op je bestelling? Zet je maar schrap want het zou zomaar kunnen dat jij binnenkort je diner geserveerd krijgt door een drone. YOTEL, een innovatief hotel dat deze maand opent in Amsterdam Noord, lanceerde een drone service in de bediening.

YOTEL Amsterdam Noord, volgens eigen zeggen ‘het hotel voor slimme, technisch onderlegde reizigers’, onderzoekt de inzet van drone-obers om in het restaurant en de bar van het hotel, KOMYUNITI, eten en drinken aan gasten te serveren. Als reactie op het personeelstekort in de horeca in Amsterdam, wordt getest of drone-obers de medewerkers op de restaurantvloer op een efficiënte en succesvolle manier kunnen ondersteunen.

Slimme technologie

“Bij YOTEL draait alles om het herdefiniëren van de horeca door slimme technologie. Onze drone-ober-servicetest is slechts één van de manieren waarop we innovatie omarmen om onze gasten buitengewone en leuke ervaringen te bieden”, aldus Joy Maroulás, General Manager bij YOTEL Amsterdam Noord.

“Als reactie op het personeelstekort in de horeca in Amsterdam willen drones inzetten om tijdens drukke periodes eten en drinken naar tafels te vliegen om ons personeel op die manier waardevolle tijd te besparen. Dit geeft hen meer mogelijkheden om tijd met onze gasten door te brengen, zodat we de best mogelijke service aan onze klanten bieden”, voegt Maroulás toe.

Eerste city Yotel

YOTEL Amsterdam, gelegen aan de Asterweg 33 in Amsterdam Noord, opende op 4 november zijn deuren voor het publiek. ,,Het is het eerste city YOTEL op het Europese vasteland en biedt haar gasten een unieke ervaring door slim gebruik van technologie te combineren met een duurzaam ontwerp en dit alles tegen een scherpe prijs aan te bieden. In het restaurant en de bar van het hotel heerst een relaxte sfeer en kun je de hele dag terecht. Het biedt een keus aan heerlijke gerechten, van sharing dishes tot aan snacks, die van ochtend tot avond zijn te bestellen. In de zomer zelfs op het prachtige grote terras aan het water waar het restaurant gedeelte in uitmondt”, zo promoot het hotel zichzelf.

Voor meer informatie over YOTEL Amsterdam: www.yotel.com/amsterdam

Waar te vinden?

YOTEL heeft op dit moment zeven luchthavenhotels op Londen Gatwick, London Heathrow, Amsterdam Schiphol, Parijs, Charles de Gaulle, Istanbul Airport en Singapore Changi en vijf hotels in het centrum van New York, Boston, San Francisco, Washington D.C. en Singapore. YOTEL breidt wereldwijd snel uit met nieuwe projecten in Londen, Edinburgh, Glasgow, Genève, Amsterdam, Miami, Dubai, Mammoth, Park City, Porto, New York Long Island City en Atlanta.

De belangrijkste aandeelhouders van YOTEL zijn een gecontroleerde dochteronderneming van Starwood Capital Group, de Talal Jassim Al-Bahar Group, United Investment Portugal en Kuwait Real Estate Company (AQARAT). 

YOTEL werd opgericht door Simon Woodroffe OBE, oprichter van YO! Sushi, die zich liet inspireren door eersteklas reizen. Hij vertaalde het ‘luxe reizen’ naar een kleine, maar luxueuze cabines (www.yo.co.uk).

Yotel is nieuw 'smart hotel' en vervangt obers door drones 9
De drone-service in Yotel Amsterdam. Foto: Rebekka Mell / Yotel

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.