Bristol uitgeroepen tot de beste culinaire bestemming van de wereld

Balonnen bij de Suspension Bridge. Foto: Gary Newman

Bristol is door de World Food Travel Association benoemd tot beste culinaire bestemming van de wereld. Het nieuwe platform GoBristol.nl maakt het mogelijk een reis naar deze culinaire bestemming te boeken én deze te combineren met het Romeinse Bath, want de steden liggen maar 12 minuten met de trein bij elkaar vandaan. Ontdek ook wat deze unieke Engelse steden te bieden hebben door de vernieuwde gratis stadsgids van CityZapper.com te bekijken.

Beste culinaire bestemming 
Bristol werd afgelopen maand verkozen tot de beste culinaire bestemming van de wereld door de World Food Travel Association tijdens de FoodTrekking Awards 2019. Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan de meest culinaire bestemming op het gebied van kwaliteit en innovatie. Met vijf Michelinsterrestaurants is het dan ook geen wonder dat Bristol deze prijs in de wacht sleept. Ga op stedentrip naar de Engelse stad en geniet bijvoorbeeld van de klasse bij Casamia of de tapas van het traditionele Paco Tapas.

Twee steden, één stedentrip
De stad Bristol heeft een verhaal te vertellen, en dat vind je overal op straat. Bristol is een broedplaats van kunstenaars en activisten. Zo komt de kunstenaar Banksy er bijvoorbeeld vandaan en vind je er veel van zijn (of haar) werk terug wanneer je door de artistieke straatjes dwaalt. Omgeven door de heuvels van zuidwest Engeland, heeft het gebied zijn eigen onmiskenbare identiteit. Zo is Bath met haar Romeinse baden een totaal andere wereld. En dat op zo’n korte afstand van elkaar.

Gratis CityZapper stadsgids
Op de website CityZapper.com vind je gratis stadsgidsen met tips voor een geslaagde stedentrip. De stadsgidsen van Bristol en Bath zijn sinds 1 oktober 2019 volledig vernieuwd en brengt je alle informatie die je nodig hebt voor een goed gevuld programma. Zo kun je de spectaculaire Clifton Suspension Bridge bezoeken of meer leren over de rijke geschiedenis van de stad in Blaise Museum. In Bath kun je onder andere de beroemde Romeinse baden en imposante Royal Cresent bewonderen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.