Ga met je (klein)kind mee op Expeditie naar de Noordpool

Moeder en dochter aan het werk bij Expeditie Noordpool. Foto: Scheepvaartmuseum

Na het succes in de herfstvakantie is Expeditie Noordpool in de kerstvakantie 2019 weer terug in Rotterdam. Van 21 december t/m 5 januari vind je dagelijks onder deze noemer activiteiten voor de hele familie in Het Scheepvaartmuseum. Van kleuterprogramma de ‘Walvisvinders’ tot een avontuurlijke kijktocht ‘Op rrr-IJs’. Het hele programma is te vinden op hetscheepvaartmuseum.nl/kerstvakantie.

Hier onder een beknopt overzicht van het kerstvakantieprogramma van het Scheepvaartmuseum.

  • De ‘Walvisvinders’ (3+) – Een voorleesavontuur voor kleuters, op een heel geheime plek in het museum. Beluister het verhaal van ‘De kleine walvis in de winter’ en zoek Wally de Walvis. Dagelijks om 12.00 en 14.00 uur, m.u.v. 26 december. Duur ca. 25 min.
  • Familierondleiding ‘Op expeditie naar de pool’ (7+) – Een avontuurlijke familierondleiding o.l.v. een enthousiaste gids door de tentoonstelling Strijd om het IJs, langs alles wat je nodig hebt voor een échte expeditie. Dagelijks om 12.45, 13.00, 13.15, 13.30, 14.45, 15.00 en 15.15 uur. Op 24 december en 31 december alleen om 12.45, 13.00, 13.15, 13.30 uur. Niet op 26 december. Duur ca. 30 minuten.
  • Kijktocht ‘Op rrrrrr-IJS’ (6+) – Ga met je koffer op reis door het museum, op allerlei plaatsen vind je dingen die je voor onderweg nodig hebt. Verzamel ze allemaal en los de ijskoude puzzel op. Lever je antwoord in en maak kans op een leuke prIJS. Dagelijks zelf te doen in het museum. Nederlandstalig en Engelstalig beschikbaar.
  • Teken mee aan het grote PoolPanorama! (alle leeftijden) – Ben jij weleens in een heel koud land geweest? Alles is er wit, zelfs de wilde dieren en de lucht. In het museum hoor je het spannende, waargebeurde verhaal van de overwintering op Nova Zembla, meer dan 400 jaar geleden. Teken mee aan het magisch grote PoolPanorama. Dagelijks van 12.00 – 16.00 uur.

Alle extra activiteiten zijn gratis met een museumentreebewijs. Kom op tijd want er is beperkt plaats. Aanmelden kan alleen op de dag zelf in het museum. Let op: op 25 december en 1 januari is het museum gesloten. Tweede kerstdag is er een aangepast programma

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.