Nieuw festival in Rotterdam Ahoy: Popfestival ODE

Nieuw festival in Rotterdam Ahoy: Popfestival ODE 9

In het weekend van 21 en 22 maart 2020 vindt in Rotterdam Ahoy de allereerste editie van Popfestival ODE plaats. Volgens de organisatoren ‘een fascinerende reis, dwars door 50 jaar popmuziek’. Op Popfestival ODE spelen de beste cover- en tributebands uit Europa de allergrootste wereldhits, verdeeld over drie podia in Rotterdam Ahoy.

Een unieke kans om op één plek de bekendste nummers van o.a. The Beatles (door The Cavern Beatles), Queen (door Vipers), Pink Floyd (door Pink Project), Coldplay (door The Scientists) en ABBA (door Abba Fever) live te horen.

Eerbetoon

Popfestival ODE is in de breedste zin van het woord een eerbetoon aan alle grote muzieklegendes van toen en nu, met volgens de organisatoren een line-up van de hoogste kwaliteit. De hang naar en grote populariteit van popmuziek van de laatste 50 jaar is ongekend. De muziek waar het festival een ode aan brengt, wordt niet alleen door de generaties die er mee opgroeiden op handen gedragen, maar juist ook de jongere generaties omarmen deze muziek. Popmuziek die ook al jaren de top 5 van de TOP2000 aanvoert.

Presentatie: Eric Corton

Muziek van grote legendes die niet of nauwelijks meer live te zien zijn
Presentator en muziekkenner Eric Corton verzorgt de presentatie van het festival. “Popfestival ODE moet een bijzonder popfestival worden met bekende nummers van de crème de la crème uit de recente muziekgeschiedenis. Muziek van grote legendes die niet of nauwelijks meer live te zien zijn. Uitgerekend in het jaar 2020 waarin het vijftig jaar geleden is dat in Rotterdam het legendarische Holland Pop Festival plaatsvond.”

Holland Pop 1970

Het door Corton genoemde Holland Pop is een mijlpaal in de vaderlandse popgeschiedenis. In 2020 is het precies een halve eeuw geleden dat het onvergetelijke festival in het Rotterdamse Kralingse Bos, met onder meer een optreden van Pink Floyd, werd gehouden. Deze band wijdde bijna 50 jaar geleden ook Rotterdam Ahoy in. Later volgden vele legendarische concerten van bijvoorbeeld Queen, ABBA en Simple Minds in Rotterdam Ahoy. De muziek van deze bands is nu op dezelfde plek nog eens live beleven tijdens Popfestival ODE.

Programma & line-up

Het uitgebreide programma, samengesteld door programmeur Guido van Dieren (o.a. bekend van Bird en Motel Mozaique), biedt voor elke bezoeker herkenbare muziek uit de schatkamer van 50 jaar popmuziek. Zie hieronder de eerste namen van de line-up.

  • Zaterdag 21 maart treden coverbands op van: The Beatles, ABBA, Queen, Pink Floyd, The Eagles en Michael Jackson.
  • Zondag 22 maart treden coverbands op van: Bruce Springsteen, Simple Minds, Muse en Coldplay

Er is naast de muzikale programmering nog veel meer te beleven op Popfestival ODE: denk aan een foto-expo, een 60’s en 70’s silent disco, een bioscoop met nostalgische muziekdocu’s en een popquiz. Het festival sluit af met een feest van het populaire The Dirty Daddies, de eerste en enige coverband ooit die twee keer AFAS Live uitverkocht. Zij spelen een wervelende set van 90 hits in 90 minuten.

Info en tickets: popfestivalode.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.