Oceanië blijkt populaire bestemming onder ‘soloreizende vrouwen van 45+’

Als vrouw alleen op reis. Foto: TravelEssence

Voel je je aangesproken door de titel van dit verhaal? Dan is de kans groot dat je vrouw bent en ouder dan 45 jaar. Maar misschien was Oceanië nog niet als bestemming bij je opgekomen. Dan is dit wat voor jou. Uit cijfers van TravelEssence blijkt dat 80% van de soloreizende 45-plussers die een reis boekt bij die organisatie een vrouw is. Slechts een vijfde bestaat uit mannen. De specialist in maatwerk reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland denkt dat dit vooral te maken heeft met de veilige reputatie van beide landen.

Ervaring leert dat soloreizigers wel alleen op pad gaan, maar niet eenzaam willen zijn.

Andrew Morten

Veel soloreizigers van boven de 45 die naar Oceanië willen, komen bij TravelEssence terecht. Het reisbureau helpt hen met het in kaart brengen van de route en het selecteren van accommodaties. Waar jongeren graag op de bonnefooi reizen, blijkt dat deze oudere doelgroep graag meer zekerheid en comfort in hun reis verwerkt.

Soloreizen neemt toe

De populariteit van soloreizen neemt al jaren toe. Op menig bucket-list staat het vermeld als ‘iets dat je gedaan móet hebben’. Bij TravelEssence bestaat inmiddels 15% van alle boekingen uit soloreizen. Andrew Morten, oprichter van TravelEssence, snapt dat soloreizigers graag naar Oceanië gaan: “Het voelt extra avontuurlijk om letterlijk ‘naar de andere kant van de wereld’ te reizen. Er is zo ontzettend veel te ontdekken op dit continent. Dat is meteen ook een uitdaging, want hoe haal je het meest uit je reis?”

Persoonlijk gesprek

Iedereen wordt bij TravelEssence uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek op het hoofdkantoor, of thuis. “Op basis van onze persoonlijke ervaring en kennis van de bestemming helpen wij soloreizigers hun route uit te stippelen en de beste accommodaties te kiezen. Ervaring leert dat soloreizigers wel alleen op pad gaan, maar niet eenzaam willen zijn. Wij kennen de kleinschalige B&B’s waar gasten persoonlijk contact hebben met de eigenaars, locals en andere gasten. Zo zoeken we samen naar de ideale mix voor een onvergetelijke reis”, legt Andrew Morten uit.

Vrouwvriendelijke bestemming

Het overgrote merendeel van de soloreizigers dat bij TravelEssence boekt (80%) is vrouw. Volgens Morten heeft dit te maken met vrijheid en veiligheid in zowel Australië als Nieuw-Zeeland: “Beide landen zijn ontwikkelde samenlevingen waarin vrouwen dezelfde vrijheden hebben als mannen. Daarnaast staan de landen altijd hoog genoteerd in de lijst met veiligste landen ter wereld. Vooral voor vrouwen die alleen op reis gaan kan dit een belangrijke reden zijn om voor een bestemming te kiezen. Door de westerse cultuur en Engelse taal voelen ze zich snel op hun gemak”.

Vaak betalen soloreizigers toeslagen wanneer ze alleen boeken in plaats van met z’n tweeën. TravelEssence gelooft daar niet in: “Wij willen iedereen de kans bieden om al het moois van Australië en Nieuw-Zeeland te ontdekken, ongeacht ze samen reizen of alleen”, aldus Morten.

Voorkeuren van 45-plussers

Een avonturier van boven de vijfenveertig heeft andere wensen dan een backpacker van twintig. Waar jongeren graag op de bonnefooi reizen, hebben oudere generaties vaak behoefte aan meer zekerheid en kwaliteit. Privacy, comfort en veiligheid zijn belangrijker.

“Wij werken uitsluitend met zorgvuldig geselecteerde accommodaties van lokale ondernemers, die allemaal voldoen aan onze kwaliteitseisen”, vertelt Morten. “Onze klanten zijn niet op zoek naar party-hostels voor een prikkie, maar zoeken kleinschalige accommodaties met een persoonlijk karakter. We adviseren onze klanten altijd om wat langer op één locatie te verblijven. Zo kun je de omgeving beter op je in laten werken en reis je veel relaxter.”

Over TravelEssence

TravelEssence is volgens eigen zeggen specialist in het samenstellen en organiseren van 100% maatwerkreizen door Australië en Nieuw-Zeeland. TravelEssence heeft een eigen netwerk van circa 1500 kleinschalige accommodaties, uitsluitend gerund door locals. Persoonlijk geselecteerd naar de hoogste norm in gastvrijheid, lokale expertise en duurzame zorg voor mens en milieu. TravelEssence is in 2006 opgericht door Nieuw-Zeelander Andrew Morten en inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Europa, met vestigingen in Duitsland en het hoofdkantoor gevestigd in Zeist. Meer informatie? www.travelessence.nl/beterreizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.