Time to Momo wijst je de weg in Marrakech

Time to Momo wijst je de weg in Marrakech 9
De omslag van het boek over Marokko.

Het najaar is de perfecte periode voor een citytrip Marrakech. Terwijl de herfst hier in volle gang is, schijnt de zon in Marokko nog volop. Deze exotische stad, waar de bruisende levendigheid van de Arabische soeks wat wordt getemperd door het zwoele Afrikaanse ritme, heeft sinds enkele jaren zijn plekje op de lijst met must-do-citytrips veroverd. Geheel terecht, want deze fascinerende stad prikkelt al je zintuigen. Van Marrakech is nu ook een time to momo beschikbaar en te  te downloaden via timetomomo.com en in de app. time to momo laat je zien waar je moet zijn zodat je alles uit je stedentrip Marrakech haalt!

Ontdek het hart van de stad 
Met de gratis route ‘Made in Marrakech’ neemt time to momo je mee naar het hart van de stad: de soeks. Bewonder het Djemaa El Fna plein dat al meer dan duizend jaar lang het bruisende middelpunt van de stad is. Mensen kwamen (en komen) hier voor het lekkere eten en voor de vele kunstenmakers.

Achter het plein stuit je op een wirwar van steegjes en straatjes die de soeks genoemd worden. In de hoofdstraten vind je vooral winkeltjes, terwijl de duizenden ateliers zich in de zijstraatjes bevinden. De soeks zijn weer onderverdeeld in vele kleine wijkjes, waar je tijdens het wandelen kennismaakt met verschillende ambachten die zich samen sterk maken. Als je daarna verder afdwaalt, verlaat je de drukke soeks weer en kom je in de woonwijken terecht. Hier kun je nog een mooi verbouwde riad of fondouk inlopen en de sfeer van weleer proeven!

time to momo Marrakech 
Met time to momo stap je je hotel uit en loop je regelrecht naar de leukste wijken van de stad. Op weg naar nieuwe restaurantjes, bijzondere koffiezaakjes en dat leukste winkeltje van de wijk. De lokale auteurs delen uit liefde voor hún stad alleen de échte highlights met je. Zo sla je de drukke-dertien-in-een-dozijn-winkelstraten over en wandel je, terwijl je onderweg een bezienswaardigheid meepikt, naar de leukste adressen waar de locals zelf graag komen. Zo geniet je van elke seconde en haal alles uit je stedentrip.

Local Astrid Emmers
De liefde bracht haar naar Marrakech, een bruisende stad die continue in ontwikkeling is. Het eten in deze exotische stad is fantastisch, maar meer geniet ze nog van de rustige, groene plekken in de stad. Ze komt als reisleidster overal en toont haar gasten met veel plezier verstopte riads, paleisjes en restaurants.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.