Van Belize tot Panama: kijk welke nieuwe hotels en resorts we hebben gevonden

De Caracol Maya Ruin kun je bekijken als je verblijft in de Mariposa Jungle Lodge

Innovatieve hotels met de laatste technische snufjes. Eco-resorts op eilanden ver weg van de bewoonde wereld die natuur combineren met een healthy lifestyle en duurzame initiatieven. Hier een lijstje met de nieuwste hotels in Centraal-Amerika om direct te boeken of om naar uit te kijken in 2020.

BELIZE
Leo’s Island: eco-resort Blackadore Caye
Blackadore Caye, het grootse eco-project van Leonardo DiCaprio, opent dan toch eindelijk in 2020 de deuren. De gelauwerde acteur investeerde in een resort met 36 bungalows en 36 villa’s, uitgerust met zonnepanelen en licht volgens het menselijk, circadiaans ritme. Een onderzoekstation naar klimaatverandering maakt DiCaprio’s ideeën compleet.

Mariposa Jungle Lodge is eerste vegan resort in Belize
In San Antonio, Zuid-Belize, opende recent het fraaie hotel Mariposa Jungle Lodge. Het eerste vegan resort in het Caribische land dat volgens de initiatiefnemers op alle fronten bijdraagt aan de wellbeing van de hotelgasten. Ze omschrijven het zelf als een ‘luxury tropical jungle vacation getaway’. Vanuit cabaña’s en suites liggen de jungle, verborgen grotten, watervallen en het Maya-erfgoed aan je voeten.   

GUATEMALA
Maya-erfgoed centraal in Bolontiku Boutique & Spa
Aan de oevers van het mystieke meer van Petén Itza opende recent Bolontiku Boutique & Spa. Een karakterstiek hotel dat het Maya-erfgoed in het interieur combineert met de luxe van nu. Het warme klimaat, de heldere sterrenhemels en activiteiten in de natuur zoals lekker zweten in een traditionele Temazcal, maken dit slaapadres tot een bijzonder verblijf.

Voor business en pleasure: Oceana Resort + Conventions
Ook het Oceana Resort + Conventions valt op als nieuwkomer in het Guatemalteekse accommodatie-aanbod. Dit 200 kamers tellende hotel ligt in het dorp El Conacaste nabij Monterrico en richt zich op de leisure- en business traveller. Troeven zijn de zwembaden, de witte- en vulkanische stranden, de spa en restaurants met local food en Italiaanse specialiteiten.   

HONDURAS
Boutique resort van Kimpton Hotels & restaurants op Roatan Island
In augustus dit jaar kondigde Kimpton Hotels & Restaurants aan het Grand Roatan Resort te transformeren tot het Kimpton Roatan op Roatan Island. Dit boutique resort zal begin 2021 openen en 43 eenpersoons- en tweepersoonskamers plus een presidentiële suite tellen. Ook met rooftop sky bar, zwembaden, tal van specialiteitenrestaurants en ruimtes voor meetings en events.

Verwacht in 2020: Marriot Aloft San Pedro Sula
In de tweede stad van Honduras, San Pedro Sula, opent in 2020 het negen verdiepingen tellende hotel Aloft San Pedro Sula van de Marriot-keten. Dit vier miljoen US dollars kostende staaltje architectuur heeft straks 120 kamers om uit te kiezen, verspreid over twee torens.  

EL SALVADOR
Voor surfers die van luxe houden: Puro Surf Hotel + Performance Academy

Het Puro Surf is een zeer smaakvol, authentiek en luxe resort in El Zonte, pal aan zee. Het boutique hotel telt slechts 13 kamers en beschikt uiteraard over een surfschool. De infinity pool, yogastudio en het Covana restaurant waar de pure keuken centraal staat, zijn de kers op de taart.


Over CATA
Het Central America Tourism Agency (CATA) werd in 2002 opgericht met als doel om onder meer in Europese landen de bekendheid van de zeven lidstaten (Belize, Guatemala Honduras, El Salvador, Nicaragua, Costa Rica en Panama) als reis- en vakantiebestemming te verhogen. Sinds april 2018 is ook de Dominicaanse Republiek aangesloten bij CATA. De associatie richt zich daarbij op promotie van combinatiereizen naar de regio vanuit belangrijke Europese herkomstlanden als Spanje, Italië, Frankrijk, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Voor meer informatie bezoeken consumenten www.visitcentroamerica.com 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.