Holland America Line verruimt aanbod van trips naar Alaska dit jaar

Met een cruise van Holland America Line naar Alaska.
Met de Holland America Line tussen het ijs.

Wilde dieren, spectaculaire gletsjers en overweldigende bergen, het ongerepte Alaska, ook wel de ‘Last Frontier’ genoemd, staat bij veel mensen op de bucketlist. Holland America Line komt dit seizoen met een verruimd aanbod aan cruises naar Alaska. Van april tot september 2020 nemen zeven schepen waaronder het eerste schip uit de Pinnacle klasse, de Koningsdam, gasten mee op een cruise vol belevenissen langs onder meer de Glacier Bay.

Holland America Line vervoert al meer dan 70 jaar gasten naar Alaska – al langer dan Alaska een staat is. ,,Reis met deze experts langs prachtige zeegezichten en uitgestrekte wilde, ongerepte natuur en ontdek waarom een cruise dé ideale manier is om deze grootste staat van de Verenigde Staten te ontdekken. Bezoek één of meer iconische gletsjerbestemmingen: Glacier Bay Nationaal Park, de Hubbard-gletsjer of de Twin Sawyer Glaciers van de fjord Tracy Arm. Holland America Line biedt de meeste cruises aan naar Glacier Bay, voor veel Alaska-reizigers een niet te missen hotspot”, zo prijst de organisatie de cruise zelf aan.

Denali Nationaal Park

Wie het inlandse Alaska wil ontdekken kan dit seizoen bij de cruisemaatschappij kiezen uit 15 verschillende Land+Sea Journeys in combinatie met een drie-, vier- of zevendaagse cruise om meer tijd door te brengen in Denali Nationaal Park, het kroonjuweel van Alaska’s binnenland. Dankzij haar insider expertise én uitgebreide netwerk aan eigen hotels, treinstellen en touringcars is Holland America Line volgens eigen zeggen de enige cruisemaatschappij die excursies over land aanbiedt tot aan Dawson City. Dit is de stad waar de ‘Goudkoorts van Klondike’ z’n oorsprong vindt en waarmee je een bezoek kunt brengen aan het uitgestrekte en afgelegen Yukon territorium, waar de geschiedenis van de Goudkoorts van Klondike samensmelt met wilde, ongerepte natuur.

Vertrekhavens

In 2020 kunnen reizigers een cruise maken naar Alaska aan boord van de Eurodam, Koningsdam, Maasdam, Noordam, Oosterdam, Volendam en Westerdam. De schepen vertrekken dit seizoen voor een rondreis vanuit Seattle of Vancouver of een enkele reis tussen Seward (Anchorage, Alaska) en Vancouver. De cruisemaatschappij zet dit seizoen in op Land+Sea Journeys die ook dankzij de expertise van lokale deskundigen zorgen voor een onvergetelijke Alaska reiservaring.

Nieuw en opmerkelijk in 2020

De Koningsdam vaart haar allereerste seizoen in Alaska met zevendaagse rondreizen langs de Inside Passage vanuit Vancouver, B.C. Deze nieuwste categorie schepen brengt een aantal exclusieve faciliteiten van Holland America Line naar Alaska zoals de Music Walk, waar op drie podia alle muziekgenres aan bod komen, de Rolling Stone Rock Room, waar een liveband de bekendste rockhits uit het verleden opnieuw tot leven brengt en het hypermoderne theater World Stage, de Franse brasserie Rudi’s Sel de Mer, de sushibar Nami Sushi, een groot aantal kajuiten met veranda’s en nog veel meer.


Holland America Line is de enige cruisemaatschappij met zevendaagse rondreizen vanuit Vancouver naar Glacier Bay Nationaal Park.
De veertiendaagse Great Alaska Explorer EXC In-Depth reizen aan boord van de Maasdam zijn een totaal nieuwe manier om Alaska te verkennen. Het schip maakt een rondreis vanuit Vancouver en legt aan in nauwelijks bezochte havens zoals Homer en Valdez. Gasten hebben keuze uit interactieve workshops, lezingen en landexcursies rond het thema fotografie, natuur, eten en drinken en geschiedenis. Op het schip staan Zodiacs klaar om wilde dieren, majestueuze gletsjers en het adembenemende landschap van dichterbij te ontdekken en dit alles onder leiding van een expert.

Programma’s

Aan boord van alle cruiseschepen is er keuze uit een uitgebreid programma van het informatiecentrum ‘Explorations Central’, waarbij regionale experts de gasten onderdompelen in de lokale cultuur en geschiedenis. Daarnaast is er een bioloog uit Alaska aan boord en bij cruises naar Glacier Bay reist een parkwachter en een ‘native speaker’ mee. Daarnaast zijn er nog speciale presentaties over lokale onderwerpen zoals Alaska’s bushpiloten en de bekende sledehondenrace Iditarod.

Alle cruises naar Yukon, zoals de populaire 10-daagse Yukon en dubbele Denali Land+Sea Journey, omvatten nu twee overnachtingen in Dawson, in het hartje van Yukon. Dit geeft reizigers meer tijd om de geschiedenis van de goudkoorts te herbeleven en vanaf het uitzichtpunt Midnight Dome te genieten van het fantastische uitzicht op Yukon Valley.

Culinaire belevenis

De 14-daagse dubbele Denali en Seward Land+Sea Journey wordt in 2020 uitgebreid met een extra nacht in Alyeska Resort in het Chugachgebergte.
Zeven wereldberoemde chefs begeleiden elk aspect van de culinaire ervaringen aan boord. Voor het eerst zijn er op de Alaska-cruises Frans en Italiaans geïnspireerde gerechten van de hand van het nieuwste lid van de Culinaire Raad van Holland America Line, de veelgeprezen restauranthouder Kristen Kish, die het tiende seizoen van het televisieprogramma ‘Top Chef’ won.

In 2020 kunnen reizigers een cruise maken naar Alaska aan boord van de Eurodam, Koningsdam, Maasdam, Noordam, Oosterdam, Volendam en Westerdam

Insider-expertise

De 3.500 medewerkers van Holland America Line in Alaska behoren tot het meest ervaren en hoogst opgeleide cruisepersoneel, velen zijn inwoners van Alaska. De cruisemaatschappij beschikt over haar eigen autocars, McKinley Explorer-luxetreinstellen met een doorzichtig dak, en hotels zoals het McKinley Chalet Resort van zowat 250 000 m2, dat grenst aan Denali Nationaal Park.

De vloot van 14 schepen van Holland America Line biedt meer dan 500 cruises naar meer dan 400 havens in 98 landen, gebieden en wereldregio’s. De cruises van het bedrijf doen tijdens zowel kortere trips als 128-daagse routes alle zeven continenten aan. Hoogtepunten zijn onder meer de Antarctica-verkenningen, Zuid-Amerikaanse rondvaarten en exotische reizen naar Australië, Nieuw-Zeeland en Azië, twee jaarlijkse Grand Voyages en populaire afvaarten naar het Caribisch gebied, Alaska, Mexico, Canada en New England, Europa en het Panamakanaal. Meer informatie via www.hollandamerica.com

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.