Athene is time to momo Stad van de Maand in januari

De omslag van het Athene-boek.

Het is alweer 2020! Dit jaar is Athene de eerste Stad van de Maand bij time to momo. De Griekse hoofdstad nodigt uit tot genieten. Je kunt er heerlijk eten in een van de vele restaurantjes, loungen in trendy buurten, een wijntje drinken op een terras of uitwaaien op het strand. En iets om niet te vergeten: Athene heeft een spetterend uitgaansleven. Daarbij schijnt de zon in deze bruisende metropool meer dan 300 dagen per jaar en is het er nu een stuk rustiger dan in het hoogseizoen.

Daarom is Athene time to momo Stad van de Maand januari is en is de route door de wijken Syntagma, Psiri en Kerameikos de hele maand gratis te downloaden via timetomomo.com en in de app. time to momo laat je zien waar je moet zijn zodat je alles uit je stedentrip Athene haalt.

Ontdek het hart van de stad

Deze afwisselende time to momo-route neemt je mee door verschillende wijken in het centrum van Athene. Je maakt kennis zowel de highlights als de verborgen pareltjes van de stad. Je start op het Syntagmaplein, waar je ieder uur de ceremonie van het wisselen van de wacht kunt meemaken. Via de imponerende neoklassieke gebouwen in het centrum kom je terecht in de hippe wijk Psiri, met alternatieve winkeltjes, kunstenaars en streetart.

Op de chaotische en kleurrijke Varvakiosmarkt bevindt je je onder de locals en leer je het échte Athene kennen. Foodies kunnen terecht in de vele winkels rondom de markt, voor de lekkerste Griekse producten. Voor restaurants met een aangenaam verrassende menukaart ben je in Kerameikos op de juiste plek. Sluit de wandeling daar ook af met een lekker wijntje op een van de uitnodigende terrassen.

time to momo Athene

Met time to momo stap je je hotel uit en loop je regelrecht naar de leukste wijken van de stad. Op weg naar nieuwe restaurantjes, de beste koffie en dat lokaal gebrouwen biertje. De lokale auteurs delen uit liefde voor hún stad alleen de échte highlights. Zo sla je de drukke-dertien-in-een-dozijn-winkelstraten over en wandel je, terwijl je onderweg een bezienswaardigheid meepikt, naar de leukste adressen waar de locals zelf graag komen.

Local Marleen Veldhorst

Jaren geleden bezocht Marleen Athene voor het eerst en het was liefde op het eerste gezicht. Natuurlijk was ze onder de indruk van de Akropolis en de antieke tempels, maar het was het hedendaagse Athene waar ze als een blok voor viel. ‘Wat een bruisende stad, wat een vriendelijke mensen en wat een relaxte manier van leven’, zo schetst ze haar gevoel bij de stad, waarover ze vertelt in de gids over Athene.

Meer informatie:

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.