Historische wandeling van 2000 km wordt dit jaar herhaald

De kathedraal van Canterbury als beginpunt van een 2000 km lange wandeling. Afbeelding van Wolfgang Claussen via Pixabay

Deze zomer van 1 juli tot en met 1 september 2020 organiseert de G10 van de economie en filosofie een wandeltocht in 92 etappes van Canterbury naar Rome. Het is een van de bijzondere reizen die onder de aandacht wordt gebracht tijdens de Vakantiebeurs Bijzondere Reizen die zaterdag 11 en 12 januari in Amsterdam gehouden wordt en op 1 en 2 februari in Breda.

Deze wandeltocht over ca. 2000 km is voor het eerst goed beschreven door de aartsbisschop van Canterbury in het jaar 990. Dit is de route die deelnemers ook nu volgen. Hij is in 1995 gedetailleerd in kaart gebracht, en later ook gemarkeerd met tekens. Doel van de wandeling wordt door de organisatoren als volgt toegelicht: ,,Nu Engeland uit de EU treedt en haar eigen weg kiest, verandert Europa van karakter en mogelijk volgen andere kandidaten zoals Polen. In het jaar 990 vormde Europa geen eenheid en waren de gebieden instabiel en grenzen vloeibaar. Franse gele hesjes waren toen mogelijk struikrovers en het katholicisme had pan-Europese steun nodig om zich te handhaven”.

Nieuwe inzichten

En verder schrijven ze: ,,Het doel van deze tocht — waaraan iedereen kan deelnemen door b.v. een weekend, 5, 10 of meer dagen mee te lopen — is om inzicht in de geschiedenis en de toekomst van Europa te verkrijgen, in combinatie met een door het lopen gezuiverd lichaam en verstand. Kortom de hoogste staat die een mens kan bereiken. De combinatie van lopen, denken en verbinden met de natuur was toen en is nu de leidende gedachte van zo’n stevige tocht. Doel is ook het zich verdiepen in het vraagstuk waar Europa in de komende tijd voor kan staan, en wat de wortels zijn van onze tijd”.

Overnachtingen

Overnachtingen kunnen via de organisatie geboekt worden. Gekozen kan wordne uit een privetent, of een hotel, klooster respectievelijk een B&B. Tenten kosten ca 20 euro per nacht inclusief camping .

De organisatie reserveert elke dag een of meerdere openluchtrestaurants respectievelijk cateringservices, waar Europawandelaars een standaard- maaltijden ontvangen van ca. 15 euro eenheidsprijs. De organisatie verschaft een basispakket van 250 euro voor de eerste 5 dagen, waarin bagagevervoer, Groot Wandelboek, wandelgids en bezemwagen inbegrepen zijn. Overnachtingen, campings en maaltijden zijn niet inbegrepen.

Start van de inschrijvingen

Start van de inschrijvingen is op de Vakantiebeurs Bijzondere Reizen in Amsterdam. Op de beurs is ook een informatiepunt voor bijzondere bestemmingen zoals Iran en andere bijzondere reizen. De Vakantiebeurs bijzondere reizen is volgens eigen zeggen de grootste beurs in Europa voor maatwerkreizen naar bijzondere bestemmingen.

https://www.vakantiebeursamsterdam.nl

Er zijn mensen die deze pelgrimsroute al gelopen hebben:

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.