Qatar Airways begint met vluchten naar Botswana

De indrukwekkende natuur kan een van de redenen zijn om te kiezen voor een vakantie in Botswana. Afbeelding van Michael Siebert via Pixabay

Qatar Airways vliegt sinds kort als enige niet-Afrikaanse maatschappij naar Botswana en introduceert deze lijndienst met een Airbus A350-900 driemaal per week. Met de hoofdstad van Botswana voegt de luchtvaartmaatschappij opnieuw een nieuwe bestemming toe aan het groeiende netwerk, de derde in Afrika dit jaar.

De inaugurele vlucht van Qatar Airways vanuit Doha naar de nieuwe bestemming Gaborone, Botswana, landde op Sir Seretse Khama International Airport. De vlucht werd bij landing begroet door de vicepresident van Botswana, Slumber Tsogwane, en de minister van Transport en Communicatie, Thulagano Segokgo.

Derde Afrikaanse bestemming

Met deze inaugurele vlucht verwelkomt Qatar Airways de derde nieuwe bestemming in Afrika in 2019, na de reeds populaire routes naar Mogadishu, Somalië en Rabat, Marokko. Met Luanda, Angola, dat volgt in 2020, maakt de luchtvaartmaatschappij haar belofte waar om in het hele continent te groeien.

De luchtvaartmaatschappij vliegt naar Gaborone met haar Airbus 350-900, met 36 zitplaatsen in Business Class en 247 zitplaatsen in Economy class. Passagiers kunnen gebruik maken van het interactieve entertainmentsysteem Oryx One aan boord, met keuze uit wel 4.000 audio- en video-on-demand opties en een uur gratis Wi-Fi voor passagiers.

Kalahari-woestijn

Botswana is wereldwijd bekend om zijn ongerepte natuurlijke omgeving, met onder meer de Kalahari-woestijn en de Okavango-delta, wat de bestemming geliefd maakt voor safari’s en andere vormen van cultureel toerisme.

Qatar Airways heeft dit jaar een reeks nieuwe bestemmingen gelanceerd zoals Mogadishu (Somalië), Rabat (Marokko), Davao (Filipijnen), Langkawi (Maleisië), Izmir (Turkije), Malta, Lissabon (Portugal) en nu Gaborone (Botswana). In 2020 voegt de luchtvaartmaatschappij ook nog Luanda (Angola) en Osaka (Japan) toe aan het uitgebreide netwerk.

De nationale luchtvaartmaatschappij van de staat Qatar vliegt dagelijks van Amsterdam en Brussel naar Doha, de hub die verbindingen mogelijk maakt naar ruim 160 bestemmingen in het Midden-Oosten, Afrika, Azië, de Stille Oceaan en Amerika. Reizigers kunnen zonder meerprijs kiezen voor een stopover in Doha om hun vakantie te verlengen en deze opkomende stad te bezoeken.

Over Qatar Airways

Qatar Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van Qatar, staat voor meer dan 20 jaar ‘Going Places Together’ en brengt reizigers naar ruim 160 zaken- en vakantiebestemmingen, aan boord van een moderne vloot van meer dan 250 toestellen. De maatschappij lanceerde in 2019 een aantal nieuwe bestemmingen, waaronder Gaborone, Botswana; Davao, Filippijnen; Mogadishu, Somalië; Langkawi, Maleisië; Rabat, Marokko; Izmir, Turkije; Lissabon, Portugal; Malta. In 2020 worden Luanda, Angola en Osaka, Japan toegevoetd aan het uitgebreide netwerk.

Vanuit de luchthavens van Brussel en Amsterdam verzorgt Qatar Airways dagelijkse vluchten naar Doha, de hub die verbindingen mogelijk maakt naar talloze andere bestemmingen in het Midden-Oosten, Afrika, Azië, de Stille Oceaan en Amerika. Meer informatie: www.qatarairways.com

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.