Slovenië heeft er een nieuw langeafstandswandelpad bij.

Slovenië heeft er een nieuw langeafstandswandelpad bij. Juliana Trail is de naam van het nieuwe pad dat uniek is omdat ’t de enige meerdaagse wandelroute is die niet over bergen leidt maar door de dalen erlangs. Voor de route, die in oktober 2019 geopend is, is al veel interesse. Het pad verbindt de schilderachtige natuur van de Julische Alpen en Nationaal Park Triglav.

De route is in totaal 270 kilometer lang, verdeeld over 16 etappes. Juliana Trail is een ideale route voor wandelaars die wel van de bergen willen genieten maar liever niet stevig bergop lopen. In de valleien tussen de bergen proef je nog het echte bergleven tussen de ongerepte natuur. Je maakt kennis met unieke natuurschatten, leert over de cultuurhistorie van het gebied en proeft de lokale keukens.

Meer informatie over deze meerdaagse wandelvakantie en over de route (die je ook deels kunt afleggen) is hier te vinden.

No Responses

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.