Spaanse camping Playa Montroig wint ANWB publieksprijs voor ‘fijnste gezinscamping’

Spaanse camping Playa Montroig wint ANWB publieksprijs voor 'fijnste gezinscamping' 9
Het zwembad van Playa Montroig. Foto: Playa Montroig

Camping Playa Montroig in het Spaanse Costa Daurada heeft tijdens een bijeenkomst in de Fabrique in Utrecht de ANWB publieksprijs gewonnen in de categorie De Fijnste gezinscamping. In Nederland viel deze eer te beurt aan camping de Kleine Wolf in Stegeren. De ANWB bekroont de accommodatie in Tarragona (Costa Daurada ) als beste familiecamping buiten Nederland.

De afgelopen zomermaanden hebben ANWB-leden en kampeerders massaal gestemd op hun favoriete camping. Ruim 25.000 kampeerders hebben van 17 juni tot en met 23 september hun stem op hun favoriete camping uitgebracht. Net als vorig jaar is de verkiezing weer een volledige publieksverkiezing.

De volgende campings buiten Nederland waren genomineerd.

  • Hedesunda Camping (Hedesunda, Zweden)
  • Camp Kyllburg (Kyllburg, Duitsland)
  • Petit Domaine de Vacances Les Armengauds (Labécède-Lauragais, Frankrijk)
  • Continental Camping Village (Fondotoce di Verbania, Italië)
  • Playa Montroig Camping Resort (Montroig, Spanje)
  • Europacamping Nommerlayen (Nommern, Luxemburg)
  • Camping Nahetal (Oberhausen an der Nahe, Duitsland)
  • Camping Les Coudoulets (Pradons, Frankrijk)
  • Camping & Resort Sangulí Salou (Salou, Spanje)

De ANWB organiseert deze publieksprijzen in drie categorieën: De Fijnste Gezinscamping, De beste huuraccommodatie en De mooiste Charmecamping. Campings worden beoordeel op negen criteria waaronder prijs-kwaliteitverhouding, zwemmogelijkheden en sanitair.

Al eerder ontving camping Playa Montroig een onderscheiding van de ANWB als Top camping – een predicaat die de consumentenorganisatie toekent aan campings die de maximale score van 5 sterren halen.

Prijs van ADAC

Behalve deze erkenningen van de ANWB kreeg de camping ook van de ADAC uit Duitsland het predicaat ADAC SUPERPLATZ toegekend op de CMT-Beurs in Stuttgart. De Duitse erkenning staat symbool voor uitmuntendheid met vijfsterren. In 2018 waren zij de enige Spaanse camping die 25 jaar op rij de vijfsterrenscore ontving, een mijlpaal die met de vandaag behaalde prijs nog twee jaar langer is geworden; als een van de meest succesvolle vestigingen in Europa.

Directeur Alejandro Giménez is trots en verheugd dat zijn camping deze eervolle erkenningen heeft gekregen van de ANWB en de ADAC. “Wij zijn trots om als beste familiecamping buiten Nederland te worden erkend. Nederlanders zijn ervaren kampeerders dus ons hele team dagelijks hard aan het werk om Nederlandse gezinnen een geweldige vakantie te bieden”.

Over Playa Montroig Camping Resort

Playa Montroig Camping Resort is erin geslaagd zich te positioneren als een ideale gezinscamping dankzij de vele voorzieningen en recreatieve activiteiten voor het hele gezin. Gelegen aan de kust, beslaat Playa Montroig 35 hectare en heeft verschillende zwembaden, 1 kilometer strand, een fitnesscentrum, voetbalvelden, een winkelcentrum en veel restaurants. Het telt 1000 staanplaatsen en 300 bungalows, met een capaciteit voor 5.000 personen.

Naast de waterplassen van 1500 m2 opent de camping dit jaar een nieuw park van 1.700 m2 met 850 m2 aan waterrecreatie, waarmee het volgens eigen zeggen in Europa een van de grootste recreatiegebieden met water is. Het nieuwe ondiepe zwembad is uitgerust met een thematisch gebied van 58 verschillende ruimtes, 28 interactieve spellen, 2 glijbanen en een Cool Splash effect tijdens hete dagen. Tevens zijn er nog 16 spellen met visuele effecten.

Wellness

Het resort heeft ook een leeszaal en een ontspanningslounge; openluchttheater, recreatiegebied met grotten, watervallen en glijbanen, verwarmd zwembad, minigolf, paddle banen. Er is ook recent een Spa & Wellness Center toegevoegd. Playa Montroig ligt aan de Costa Dorada, een vakantiebestemming met uitmuntende toeristische recreatiemogelijkheden. Een unieke combinatie van cultuur, gastronomie, actief toerisme en rust.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.