Dit kun je vandaag en morgen doen op de Vakantiebeurs 2020

Frankrijk is ook bij de Vakantiebeurs
Fietsen door Franse lavendelvelden misschien iets voor jou?

Ga jij dit weekend naar de Vakantiebeurs in Utrecht? Laat je dan verrassen met allerlei activiteiten. Met onderstaand overzicht van top ‘things to do’ haal je het meeste uit je bezoek. Ga surfen in Costa Rica, proef jouw Las Vegas flavour, ‘vlieg’ Business Class met Turkish Airlines of neem even pauze met een heerlijke Thaise massage. Dit en nog veel meer maak je dit jaar mee op de Vakantiebeurs.

Ook Republika Srpska zal zich dit jaar opnieuw presenteren op de Vakantiebeurs. Republika Srpska ligt in het hart van de Balkan en is een van de twee entiteiten van het land Bosnië en Hercegovina. Het gebied is een aantrekkelijke bestemming voor cultuur- en natuurliefhebbers, actieve vakanties, kampeerders en camperaars en wellness en ontspanning.

Wat kun je in Srpska doen?

  • Een rijke cultuurgeschiedenis: ontdek de bruisende regionale hoofdstad Banja Luka, de talrijke middeleeuwse kloosters of de historische steden Visegrad – beroemd vanwege de historische brug over de Drina rivier – en Trebinje – centrum van de wijnproductie van Hercegovina.
  • Een ongerepte natuur: ga wandelen in de nationale parken Kozara en Sutjeska en bezoek het Perućica bos, een van de laatste oerbossen van Europa. Ontdek de talrijke rivieren en watervallen in het gebied rondom Sipovo.
  • Adrenaline en sensatie: Beleef spanning en sensatie en ga raften of kajakken op de Vrbas, Tara of Drina rivier.
  • Fietsen en mountainbiken: Ontdek Republika Srpska en zijn gastvrije bevolking middels georganiseerde ééndaagse of meerdaagse fietstochten met vertrek vanuit Banja Luka.
  • Campertochten: Doorkruis Republika Srpska en de rest van de Balkan per camper en verblijf op de mooiste plekjes midden in de natuur.
  • Wellness- en gezondheidstoerisme: Kom heerlijk ontspannen of kuren in een van de verschillende wellness- en gezondheidscentra, waaronder Banja Vrucica, Banja Kulasi en Banja Laktasi.
  • Gastronomie en wijn: Proef de gastronomie van de Balkan en de heerlijke wijnen in het zonnige Hercegovina in het zuiden van het land

Meer informatie over Srpska https://www.visitformore.com

Test jouw surf skills in Costa Rica

Watersportliefhebber? Kom dan langs bij de groenste stand van de Vakantiebeurs, Costa Rica. Wist je dat Costa Rica de surfbestemming van Midden Amerika is? Onder begeleiding van professionele surf instructeurs leer je op de Vakantiebeurs de eerste basis stappen van surfen tijdens een interactieve surfclinic en daar kan je ook nog eens een surfles mee winnen! Trek je avontuurlijke flip-flops aan en kom naar Hal 11, stand C068.

Ontspan met een Thaise massage

Keuzestress of gewoon even rustig bijkomen? Dat kan bij de stand van Thailand waar jij een gratis traditionele Thaise massage kunt ervaren. Helemaal ontspannen kun je je daarna uitgebreid laten informeren over Thailand als vakantiebestemming. Je vindt de Thaise experts in Hal 12, stand B110.

What’s your Las Vegas flavour?

Las Vegas, de Entertainment Capital of the World, is dit jaar voor het eerst op de Vakantiebeurs. Laat je informeren en inspireren op de officiële stand op het Visit USA Paviljoen. Benieuwd welke Las Vegas flavour het beste bij jou past? Kom dan naar Hal 11, stand G024 waar de Viva Las Vegas ijscokar staat en maak ook nog eens kans op het winnen van tweevliegtickets naar Las Vegas.

Ervaar luxe bij Turkish Airlines

Altijd al benieuwd geweest of een Business Class stoel echt comfortabeler zit? Dat kan je uitproberen bij de Turkish Airlines stand onder het genot van traditionele Turkse hapjes. Ervaar voor even hoe het voelt om Business Class met deze luchtvaartmaatschappij te vliegen en leer meer over de 316 bestemmingen in 126 landen die Turkish Airlines aandoet. Je vindt Turkish Airlines in Hal 8, stand B028.

Slaap tussen de luipaarden

The Africa Experience bestaat uit twee boutique stijl tenten lodges genaamd Koro River Camp en Koro Island Camp die elke safari wens laat uitkomen aan de Limpopo rivier in Botswana. Bijzonder aan dit luxe verblijf is dat iedere gast bijdraagt aan het beschermingsprogramma van de luipaard en het herintroduceren van de neushoorn. Nieuwsgierig geworden? Kom dan langs in Hal 12, stand D088.

Beklim bergen in Taiwan

Taiwan Tourism Bureau heeft 2020 uitgeroepen tot het jaar van de bergen, waarbij de prachtige bergen maar ook de diversiteit aan buitenactiviteiten zoals wandelen, bergklimmen en fietsen centraal staan. Iedere dag worden traditionele theeceremonies als voorproefje voor een reis naar Taiwan georganiseerd. Tijdens de ceremonie ontdek je de Taiwanese gastvrijheid onder het genot van een kopje thee en lokale lekkernijen. Je vindt het Taiwan Tourism Bureau in Hal 12, stand C058.

Freestyle cruisen met Norwegian Cruise line

Ben jij nieuwsgierig naar een cruisevakantie? Ontdek dan het Freestyle Cruising Concept van Norwegian Cruise Line (NCL). Als innovator in de cruisesector biedt NCL veel vrijheid en flexibiliteit tijdens haar cruises. Wil je meer weten over het wereldwijde aanbod van NCL cruises en wat je aan boord allemaal kunt beleven? Kom dan naar het cruisepaviljoen in Hal 11, stand A005.

Ga naar de Olympische Spelen in Japan

Japan is hot! Het Aziatische land wordt steeds populairder en daar gaan de Olympische Zomerspelen in Tokyo zeker verder aan bijdragen. Maar het land van sushi en sake biedt nog veel meer. Van hightech steden, spectaculaire natuur, eeuwenoude tradities tot een vriendelijke bevolking. Je hoort alles over reizen naar Japan in stand in Hal 12, stand C135.

En wat doet Frankrijk?

Frankrijk zet de spotlights op drie dynamische bestemmingen tijdens de vakantiebeurs.

  1. Provence-Alpes-Côte d’Azur: blauwe luchten en hemelse geuren gegarandeerd

De lieflijke landschappen, het prettige levensritme en het goede weer zijn dé troeven van de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur. Wie ooit zijn hart heeft verpand aan deze regio blijft er met weemoed aan denken, zeker tijdens zo’n grijze Nederlandse winterdag. Al eeuwen weten schilders en kunstenaars de regio te vinden vanwege het inspirerende licht. Tegenwoordig kleuren ook kampeerders het landschap, en terecht: overal liggen de mooiste kampeerterreinen. Om het Grote Genieten te vervolmaken: PACA is een schatkamer vol fruit, groente en andere lokale heerlijkheden. Stand 07.B068

2. Corsica, het mooiste eiland

Voor velen is Corsica het mooiste eiland in de Middellandse Zee en de natuur is er dan ook zeer divers en ongerept. Corsica is het hoogste, groenste en authentiekst gebleven mediterrane eiland. Het is er top voor gezinnen maar ook voor actievelingen die wandel- en fietstochten willen maken. Fans van culinair reizen opgelet: Corsica heeft een smakelijke keuken vol eilandproducten als charcuterie en kazen. Al sinds 1968 verzorgt Corsica Ferries het hele jaar door overtochten naar Corsica. Aircorsica vliegt vanaf Brussel-Charleroi naar Bastia en Ajaccio, tussen maart en december. Stand: 07.C064

3. De Vendée: voor actief bezig zijn in de buitenlucht!

De Vendée heeft 250 kilometer kust met overal zandstranden, haventjes en watersportcentra. In het binnenland verrast het moerasgebied Marais Poitevin en ook de eilanden Ile d’Yeu en Ile de Noirmoutier zijn een bezoek meer dan waard. Je vindt hier 1800 kilometer aan fietspaden. De Vendée wordt doorkruist door de fietsroute Vélodyssée en ook loopt hier de wandelroute GR8. De Vendée telt bijna vierhonderd campings, van twee tot vijf sterren. Maar overal zit je op de eerste rang qua natuur en schone lucht. Stand : 07.C068

Schatten van Turkije

Turkije is ook dit jaar opvallend aanwezig op de Vakantiebeurs, met veel verschillende regio’s en bestemmingen. Nieuw dit jaar zijn de presentaties door gastsprekers over diverse inspirerende onderwerpen. Zo vertelt reis-journalist Hans Avontuur over de rijkdom aan cultuurschatten die hij op zijn reizen door Turkije ontdekte en verzorgt Sunny Cars op de vakdag een praktische presentatie voor reisagenten over autorijden in Turkije. Ook Turkish Airlines, de tourist boards van Antalya en Bodrum en blogger Kiki Multem inspireren de bezoekers.

Ontdek binnen de stand verschillende regio’s in Turkije, zoals Bodrum, Alanya, de regio Fethiye en andere indrukwekkende bestemmingen. Ook zijn er afzonderlijke hotels aanwezig uit onder andere Antalya en de Egeïsche Kust. Maak ook kennis met de natuur, de gastronomie, de gastvrijheid en niet te vergeten de 18 culturele hoogtepunten van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Natuurlijk is de populaire Turkse ijscoman weer present op de stand en maakt van ieder ijsje een hilarische show.

Ras Al Khaimah

Tijdens de Vakantiebeurs inspireren verschillende gastsprekers de bezoekers. Voor ieder die op zoek is naar een nog vrijwel onbekende bestemming, is de naam Ras Al Khaimah er een om te onthouden. Met een vlucht van 6,5 uur en een autorit van 45 minuten vanaf Dubai International Airport ligt Ras Al Khaimah aan je voeten. Wat je hier zoal kan verwachten? Een voorproefje van Jebel Jais Flight via virtual reality, lokale dansshows en je maakt kans op reisprijzen naar Ras Al Khaimah tijdens de dagelijkse TravelQuiz. Genoeg redenen om langs te komen op stand 8.E066 in hal 8 en zelf kennis te maken met deze opkomende bestemming in 2020.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.