Belgische panda-tweeling voor het eerst buiten

Het hele panda-team van Pairi Daiza kon vorige week een belangrijke mijlpaal vieren, want voor de allereerste keer sinds ze op 8 augustus 2019 geboren werden, ruilden de babypanda’s Bao Di en Bao Mei hun binnenverblijf voor de buitenwereld. Met een leeftijd van meer dan 6 maanden en een gewicht van meer dan 11 kilogram zijn ze nu volledig bestand tegen de koude temperaturen en konden ze dus hun pandagrot verlaten.

Bao Di en Bao Mei maakten hun allereerste tripje in de buitenlucht, in het verblijf van moeder Hao Hao en onder supervisie van hun Chinese verzorgster Liu Yang. Als positieve aanmoediging kregen Bao Di en Bao Mei beiden een schotel melk voorgezet. De pandaverzorgers waren de hele tijd aanwezig om beide jongen in de gaten te houden.

Nu de spits afgebeten is zullen Bao Di en Bao Mei steeds vaker de buitenlucht kunnen opzoeken, zodat ze ook in hun buitenverblijf zichtbaar zullen kunnen zijn voor het publiek wanneer Pairi Daiza op 21 maart de deuren opent voor het seizoen 2020.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.