Delta bedankt personeel met cadeautje van € 1.5 miljard en een ‘Thank You’-vliegtuig met de 90.000 namen van álle werknemers

Het Thank You-vliegtuig van Delta. Foto: Delta Airlines

Naast het uitkeren van een recordbedrag aan haar personeel deze maand heeft Delta Air Lines een vliegtuig onthuld met daarop de namen van alle Delta-werknemers die samen de woorden Thank You vormen. Op het vliegtuig staat ook vermeld “dedicated to the world’s best employees and customers”.

“Delta zou niets zijn zonder onze 90.000 mensen wereldwijd,” aldus Delta CEO Ed Bastian. “Zij verdienen de credits voor ons succes en we zijn trots hun buitengewone werk te erkennen met een uitbetaling van bijna € 1,5 miljard – het zesde jaar op rij dat de winstdeling van Delta de 1 miljard heeft overschreden.”

Twee maandsalarissen

14 februari was voor alle werknemers een bijzondere dag mede doordat de luchtvaartmaatschappij een winstuitkering van anderhalf miljard euro heeft uitbetaald om zo de uitmuntende prestaties te vieren. De deling staat gelijk aan 16.7% uitbetaling, gemiddeld zo’n twee extra maandsalarissen.

Het bericht op de Airbus A321 werd door Delta-mensen zelf ontworpen, geproduceerd en aangebracht. Het proces – waarbij 48 aangepaste stickerpanelen nodig waren – duurde meer dan een week om te voltooien.

Delta Airlines: klimaatneutraal

De afgelopen vijf jaar heeft de luchtvaarmaatschappij meer dan zes miljard aan winst aan haar werknemers betaald. Dit jaar kondigde Delta Airlines ook een substantiële investering aan om als eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld klimaatneutraal te worden.

De namen van alle personeelsleden op het vliegtuig.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.