Goed te weten: Reizen naar Verenigd Koninkrijk wijzigt dit jaar niet voor EU-bezoekers

De 0 meridiaan in Greenwich bij Londen. Foto: Elkedagvakantie
Greenwich Meantime bij Londen. Foto: Elkedagvakantie

VisitBritain, het Brits toeristenbureau, verzekert bezoekers uit de EU dat reizen naar het Verenigd Koninkrijk dit jaar (2020) niet wijzigt en stelt hiermee bezoekers gerust nu het land op 31 januari 2020 de EU heeft verlaten. Meer dan tweederde van de bezoekers aan het Verenigd Koninkrijk komt uit Europa. Vluchten, veerboten, busdiensten en treinen blijven volgens de normale dienstregeling opereren en de documenten die EU-burgers nodig hebben om voor een vakantie naar het Verenigd Koninkrijk te reizen, veranderen pas in 2021.

EU-burgers kunnen nog steeds met ID-kaarten reizen, gebruik maken van hun European Health Verzekeringskaart (EHIC’s) en het land blijven bezoeken voor vakanties of een kort verblijf zonder dat daar een visum voor nodig is. Reizigers die in het bezit zijn van een elektronisch paspoort kunnen tijdens hun reis gebruik blijven maken van de e-gates voor snelle en eenvoudige toegang tot het VK.

“Europa is en blijft een ontzettend belangrijke markt voor het Verenigd Koninkrijk. De toeristische industrie verwelkomt elk jaar ongeveer 27 miljoen Europese bezoekers.

VisitBritain Director Europe, Robin Johnson

“We kunnen bezoekers uit Europa geruststellen. Er verandert dit jaar niets aan het reizen naar het Verenigd Koninkrijk, bezoekers kunnen zonder zorgen hun reis boeken. Tijdens hun bezoek wacht ze een warm welkom en met onze prachtige landschappen, wereldberoemde cultuur, rijke erfgoed en bruisende steden is het altijd een goed moment om het land te bezoeken”, aldus VisitBritain Director Europe, Robin Johnson.

“We zijn gesterkt door de positieve reacties die we afgelopen jaar ontvingen op onze campagne om Europeanen gerust te stellen en een warm welkom te garanderen in Groot-Brittannië. We zijn er van overtuigd dat bezoekers Groot-Brittannië als een topbestemming zullen blijven zien. Met onze hotels, winkels en bezoekersattracties, die dit jaar een aantrekkelijke prijs bieden, is het nu een goed moment om een reis naar Groot-Brittannië te boeken. ”

Het nationale bureau voor toerisme plant dit voorjaar een grote Europese campagne om de fantastische ervaringen die uniek zijn voor Groot-Brittannië te promoten door middel van verhalen van de mensen en plaatsen die het moderne Groot-Brittannië tot een spannende, levendige en gastvrije bestemming maken. De campagne zal lopen in Frankrijk en Duitsland, twee van de grootste markten voor inkomend toerisme, maar ook in Italië, Nederland, Scandinavië en Spanje.

* Meer informatie is beschikbaar op de website van de Britse overheid:
https://www.gov.uk/guidance/visiting-the-uk-after-brexit

* Voor meer informatie over de bestemmingen en reisinspiratie www.visitbritain.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.