Lente op de pistes in Trentino

Goed eten, ook dat hoort bij wintersport in de Italiaanse Dolomieten.

Naarmate het wintersportseizoen vordert, worden de omstandigheden op de pistes in Trentino alleen maar beter volgens de kenners. De dagen worden langer, het zonnetje laat zich steeds vaker zien en daardoor gaat ook de temperatuur omhoog. Maart en vaak ook nog april bieden het beste van twee seizoenen: sneeuw én zon. De wintersportgebieden Dolomiti Superski en Skirama Dolomiti Adamello Brenta zijn in topconditie voor de grand finale van het skiseizoen.

Beide gebieden zijn uitgerust met vele berghutten met mooie terrassen die uitkijken op de Dolomieten, waar men van de heerlijke lentezon kan genieten. Perfect voor lange tochten gecombineerd met Italiaanse aperitivo in de sneeuw. Ook voor liefhebbers van muziek en gastronomie is er de komende tijd voldoende te doen in de twee wintersportgebieden in Trentino.

Jazz Festival

Van 7 tot en met 15 maart 2020 worden bij het Dolomiti Ski Jazz Festival de skipistes in Val di Fiemme (TN) omgetoverd tot openluchttheaters waar genoten kan worden van de warme ritmes van swingende Afro-Amerikaanse jazz. Er worden verschillende concerten gegeven op de panoramische terrassen langs de meest populaire skiroutes.

En tot 28 maart kunnen kaasliefhebbers terecht bij het Happy Cheese Festival, waarbij kaasproeverijen worden georganiseerd in verschillende skihutten van Val di Fassa, Val di Fiemme en San Martino di Castrozza. Voor een echte unieke ervaring is er de ‘sunset tasting’. Geniet van de heerlijk Trentino kaas, Trentodoc bubbels en muziek terwijl de zon langzaam ondergaat en een prachtig uitzicht verschaft op de Dolomieten.

Wie nog net iets extra’s wilt daalt ’s avonds af tijdens één van de fakkelafdalingen, begeleid door plaatselijke skileraren. Ook blijft het in Trentino tot eind maart mogelijk om in alle vroegte te genieten van de nog maagdelijke pistes tijdens Trentino Ski Sunrise. Vroege vogels worden verwelkomd met een ontbijt van traditionele, lokale specialiteiten, waarna zij kunnen genieten van de rust en natuur tijdens een prachtige afdaling bij zonsopgang.

Gastronomische ervaring

Terrasliefhebbers zijn in deze maanden aan het juiste adres in Trentino. De dikke ski-jas kan vervangen worden door een windstopper en op de terrassen langs de pistes kan men in T-shirts genieten van de zon én van lekkere lokale gerechten. De verschillende terrassen, waarvan de meesten ook bereikbaar zijn voor niet-skiërs, hebben allen uitzicht op de Dolomieten en bieden dikwijls een exclusieve gastronomische ervaring. In Trentino neemt men namelijk geen genoegen met een snelle hap op de piste, dus niet alleen in het dal, maar ook in de bergrestaurants staan er verfijnde Italiaanse gerechten op de menukaarten.

Berghutten

De terrassen van Rifugio Boch en Chalet Fiat in Madonna di Campiglio zijn erg trendy, maar ook de berghutten op de Paganella – vooral La Roda en Dosson – met uitzicht op de Brenta-bergen en het Gardameer zijn uiterst charmant. In het oosten van Trentino vind je een van de mooiste terrassen bij Rifugio Tognola, op 2200 meter hoogte, met uitzicht op de Pale di San Martino. Het restaurant heeft genoeg ruimte om te relaxen en een groot solarium. In Val di Fassa, op de top van Sass Pordoi, biedt Rifugio Maria een prachtig uitzicht op de Marmolada. In het nabijgelegen Val di Fiemme is Rifugio Paion op de Alpe Cermis, met uitzicht op de toppen van Latemar en Lagorai, een niet te missen stop en het Skicentrum Latemar Baita Gardonè een absolute must.

Kijk voor meer informatie op: https://www.visittrentino.info/nl/

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.