Nog volop in de sneeuw, maar dit zijn vast eindfeestjes van Zuid-Tirol voor 2020

Nog volop in de sneeuw, maar dit zijn vast  eindfeestjes van Zuid-Tirol voor 2020 8
Een eerder eindfeest in de Dolomieten.

We zitten middenin het wintersport hoogseizoen, dus we willen er liever nog niet aan denken, maar voor je het weet staat de seizoensafluiting voor de deur. Als echte wintersport liefhebber ben je misschien al met familie, collega’s of vrienden op vakantie geweest naar de sneeuw, maar het seizoen moet natuurlijk nog even goed worden afgesloten, op feestelijke wijze.

In Zuid-Tirol, de regio waar Italiaanse gastronomie en gezelligheid wordt gecombineerd met het mooiste van de Alpen, snappen ze dat. Dit zijn de evenementen die je tijdens je laatste afdalingen van deze winter niet wilt missen.

Ski & Muziek

Wil je wel eens wat anders horen dan schlagers of carnavalshits tijdens de wintersport? Boek dan jouw skivakantie rondom één van deze festivals. Of je nu van rock, dance of jazz houdt, op deze evenementen gaan de voetjes van de vloer… ook met skischoenen moonboots aan!

Ski & Sport

Op zoek naar een laatste adrenaline en sensatie boost? Voeg dan deze sportevenementen toe aan het wintersportprogramma. Neem deel aan het volleybaltoernooi in de sneeuw, schrijf je in voor de Spring Race Party waarbij je met jouw team in kostuum allerlei ski-challenges onderneemt, of ga naar de grootste amateur slalom race ter wereld in Val Gardena. 

Ski & Feest

Is het skiën bijzaak en wil je vooral lekker ontspannen? Dan ben je in Zuid-Tirol sowieso aan het goede adres voor heerlijk eten en drinken op de pistes en in de dalen. Maar zoek je wat extra vertier? Maak dan de legendarische Vintage Party in Alta Badia mee. In de laatste openingsdagen van het wintersportgebied, wanneer de dagen alweer heerlijk lang zijn en de zon volop schijnt, wordt de sluiting van het wintersportseizoen gevierd op nostalgische wijze. De één trekt een skipak aan uit de jaren 70, de ander bindt zijn oude houten ski’s onder. Restaurants serveren traditionele gerechten en dranken met een historische touch en overal draaien hits uit vervlogen tijden.

 Over Zuid Tirol

Zuid-Tirol is de noordelijkste provincie van Italië en ligt aan de zuidkant van de Alpen. De bergen in dit gebied staan bekend als de Dolomieten. Het is er maar liefst 300 dagen per jaar zonnig, waardoor het de ideale bestemming is voor outdoor liefhebbers. Culinair genieten is in dit gebied, met de grootste dichtheid van Michelin-sterren per vierkante kilometer in Italië, zeker mogelijk.  Door de rijke en roerige geschiedenis van Zuid-Tirol is er op cultureel vlak veel te bezoeken en te bewonderen.  Kijk voor meer informatie over Zuid-Tirol op https://www.suedtirol.info/nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.