Pairi Daiza Resort laat je onderwater slapen

Pairi Daiza
Afbeelding site Pairi Daiza

Onder water overnachten bij een ijsbeer, of tussen voorbijzwemmende walrussen: klinkt dat als sciencefiction? In Pairi Daiza, al twee jaar op rij verkozen tot Beste Dierentuin van Europa, kan het, en dat op amper twee uur rijden van Nederland, in België. Vanaf 21 maart 2020 opent een uitbreiding van het Pairi Daiza Resort, waar luxueuze suites en kamers bezoekers via een gigantisch raam naar de onderwaterwereld van de Noordpool kunnen kijken.

Het Pairi Daiza Resort biedt daarnaast suites met zicht op Siberische tijgers en pinguïns, maar ook lodges tussen bruine beren, wolven en damherten. Ook slaapkamers met zicht op Stellerzeeleeuwen, de grootste zeeleeuwen ter wereld, behoren tot de opties.

Vlakbij Brussel

Gelegen net onder Brussel, en in het hartje van Europa, gaat Pairi Daiza voor een immersieve ervaring tussen mens en dier. Er zijn in het park 7.000 dieren te vinden. Met vijf reuzenpanda’s is Pairi Daiza ook de plek waar je het grootste aantal panda’s ter wereld kan zien buiten China. Met 22 olifanten is hier ook Europa’s grootste olifantenkudde. Maar ook gewijde, Indonesische en Boedhistische tempels – waar ieder jaar duizenden Indonesiërs hun geloof komen belijden -, de grootste Chinese tuin van Europa, een monumentaal Russisch houtbouwwerk, drie authentieke stoomtreinen uit 1917, originele Inca-mummies, totempalen van Canadese indianenvolkeren, en meer… geven Pairi Daiza zijn unieke cachet van authenticiteit en respect voor mens, dier, natuur, architectuur, cultuur en religie.

Inspanningen voor natuur

Pairi Daiza ijvert voor het ontwikkelen van een vaccin tegen olifantenherpes (de oorzaak van 80% van de sterfgevallen van jonge olifanten in het wild!), doet het baanbrekende research naar een zwangerschapstest voor reuzenpanda’s (een noodzakelijke vereiste om deze diersoort voorgoed te redden), zet het dit jaar nog vijftig Spix’ ara’s (die in het wild uitgestorven zijn) in de natuur uit in Brazilië en nam het 1.700 hectare Belgische bossen in de hand om ze gecontroleerd te laten verwilderen.

Een video om een idee te krijgen van de kamers.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.