Onontdekt Engeland: de wandel- en fietsroutes van Tees Valley

Tees Valley bij zonsondergang
De zonsondergang bij Heather Roseberry Topping in het North York Moors National Park. Foto: Mike Kipling

Tees Valley is een unieke bestemming aan de noordoostkust van Engeland voor iedere outdoorliefhebber die opzoek is naar iets nieuws. Je vindt er namelijk veel prachtige fiets- en wandelroutes. Van een uitdagende kustwandeling tot fietsen door bossen en het platteland, Tees Valley kent vele prachtige routes om te ontdekken. Kom naar de Fiets en Wandelbeurs in Nederland (Utrecht) en doe inspiratie op voor je volgende outdoor vakantie.

Wandelen in Tees Valley

Ben je een wandelliefhebber? Dan wil je de prachtige paden langs de ruige kust en over de glooiende heides van Tees Valley niet missen. Als je niet kunt kiezen tussen deze twee landschappen is de 175 kilometer lange Cleveland Way misschien wel wat voor jou. Deze route loopt langs de meest prachtige uitzichten van de kust en het platteland, kastelen, markten en vissersdorpjes. Of, wat dacht je van de 148 kilometer lange Teesdale Way waarbij je een route langs de River Tees volgt? Geniet hier van het platteland en industriële landschappen. Bekijk de website van Tees Valley voor meer wandelroutes in het gebied.

Fietsen in Tees Valley

Als je meer van het fietsen bent of juist je wandelvakantie wilt combineren met een mooie fietsroute, dan ben je in Tees Valley ook aan het juiste adres. Kies bijvoorbeeld voor de 142 kilometer lange route 14 die loopt door twee delen van Tees Valley, van het plaatsje Darlington via Middlesbrough en Hartlepool naar Durham. Langs een groot deel van deze route kom je geen verkeer tegen en fiets je langs een ongebruikte treinrails. Ga naar de website van Tees Valley voor meer routes die de moeite waard zijn om te ontdekken.

Hoe je in Tees Valley komt

Tees Valley is goed bereikbaar via de dagelijkse verbinding van KLM tussen Amsterdam Schiphol Airport en Teesside International Airport. In 1 uur en 10 minuten vlieg je naar Durham, midden in Tees Valley. Je kunt er vanuit Nederland ook komen door de boot te nemen van IJmuiden naar Newcastle of van Hoek van Holland naar Hull. Vanaf België stap je op de boot in Zeebrugge om 13 uur later aan te komen in Hull. 

Kom naar de Fiets en Wandelbeurs

In Nederland is meer informatie over deze bestemming te krijgen tijdens de fiets- en wandelbeurs in de Jaarbeurs Utrecht (Yorkshire & Tees Valley stand 3.C.90) van vrijdag 28 februari tot en met zondag 1 maart 2020. Op de beurs zijn experts aanwezig van Enjoy Tees Valley, North York Moors National Park en Sustrans die je kunnen helpen met de perfecte wandel- of fietsroute in Tees Valley, Yorkshire and Lincolnshire.

Kom meer te weten over Tees Valley via www.enjoyteesvalley.com.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.