TomTom kan meer: route voor een romantische wellness roadtrip

Het oude centrum van Genua. Foto: Elkedagvakantie

Voor wie Valentijnsdag zich niet beperkt tot één dag, maar het hele jaar doordrenkt met romantiek, hier wat tips. Voor wie eens wat originelers wil dan een etentje of een doos chocolade, heeft RoadTrips by TomTom namelijk iets leuks bedacht: een ontspannende roadtrip voor jou en je geliefde om de drukte te ontvluchten waarbij romantiek gegarandeerd is.

De roadtrip leidt je naar een paar van de beste spa’s en meest ontspannen plekken in Europa, met onderweg prachtige uitzichten op de Italiaanse en Franse Rivièra’s. Dus zet je TomTom GPS aan en maak je klaar voor een super relaxte en vooral ongehaaste roadtrip.

All you need is… een stijlvol spa-hotel

De weg naar ‘zen’ begint bij het Italiaanse Genua, dat vooral bekend staat om haar historische handelshaven. Leuk feitje: de wieg van een bekende zeevaarder heeft hier gestaan. Niemand minder dan ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus is hier geboren. Vanaf Genua rijd je de Italiaanse kustlijn af langs de meanderende SS1-weg, naar je volgende stop: Varazze. Hier vind je de Varazze Suite Sauna en Hammam, een stijlvol en comfortabel spa-hotel. Wil je wat afwisseling van de sauna en het Turkse stoombad? Wandel dan in een paar minuten naar het strand om lekker uit te waaien.

Middeleeuwse havenstad

Wanneer je je weg vervolgt op de SS1, stuit je op de volgende Middeleeuwse havenstad: Savona. Maak hier zeker even een stop bij de Shivago Thai Massage School Italia en vraag naar een van de authentieke massages. Voor de echte levensgenieters is er de full-body oplading, waarna je weer fris en fruitig de auto in kunt stappen.

De eindbestemming van deze Italiaanse trip is de kuststad Sanremo. Hier mogen de handjes (en voetjes) weer uit de mouwen bij een yogacursus van de Shanta Pani School. Hier kun je allerlei yogalessen volgen voor lichaam en geest, voor zowel beginners als volleerde yogi’s. Om jezelf te belonen voor al die inspanning kun je hier na afloop ook een massage of ontgiftingstherapie nemen. 

Het land van du pin, du vin en l’amour

Mocht je liever naar Frankrijk gaan, dan heeft RoadTrips by TomTom nog iets leuks voor je in petto. Stel de route in naar de Franse Rivièra en de grensstad Menton, die bekend staat om prachtige landhuizen en rustige tuinen, waaronder ook het bekende Jardin Serre de la Madone. Hier vind je de Espace Massage & Beauty, een kuuroord met behandelingen die specifieke zintuigen prikkelen. Probeer bijvoorbeeld een Japanse Kobido gezichtsmassage of een antivermoeidheidstherapie.

Wanneer je de kustweg D6007 afrijdt en afslaat op de M6098, kom je via Monaco en Nice aan bij je tweede stop: het pittoreske Cagnes-sur-Mer. Vergeet voor deze trip vooral je wandelschoenen niet, want je vindt hier lange kiezelstranden en bossen waar je mooie wandelingen kunt maken. Na een lange wandeling kun je weer helemaal tot rust komen en genieten van ontspanningstherapie, yoga en zogenaamde luxopunctuur bij Le Coeur en Joie in het dorpscentrum. Weer bijgetankt? Dan zetten we koers naar de laatste stop.

Einde van het liefdespad

We sluiten de roadtrip af met een knaller, namelijk in het iconische Saint-Tropez. Saint-Tropez is een historische hotspot voor muzikanten en artiesten en doet haar reputatie eer aan. Natuurlijk zijn er talloze stranden om lekker in de chill-modus te komen, maar neem als je kunt ook zeker een spa-behandeling bij super-fancy Spa by Clarins in het Hôtel de Paris. Je kunt hier onder andere kiezen uit verschillende massages, reflexologiebehandelingen, ontharingen – en nog veel meer.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.