Bunk opent: Amsterdam krijgt een nieuwe hotspot

Het interieur van BUNK Amsterdam. Foto: Wouter van der Sar

Na het succes in Utrecht krijgt nu ook Amsterdam een BUNK Hotel. In de voormalige Sint-Rita kerk in Amsterdam Noord opende BUNK deze week zijn deuren. Na een grondige verbouwing heeft het monumentale gebouw plek voor 300 gasten. ,,Is het een hotel met hostelprijzen? Of een hostel met de kwaliteit en service van een hotel?”, met die vragen positioneert BUNK zich in de markt.

,,BUNK heeft een sympathiek geprijsd restaurant en een brede culturele programmering. Met de compacte kamers en Pods, de levendige gedeelde ruimtes en het gratis culturele aanbod richt BUNK zich op verbinding met de buurt én de wereld”, zo luidt de presentatie bij de start in Amsterdam.

Samen slapen

Om reizigers een bijzondere ervaring te bezorgen heeft BUNK 50 Pods ontwikkeld. Dit zijn cabines waarin je maximale privacy combineert met minimale kosten. Er zijn Pods voor een reiziger alleen en Pods voor twee personen. Wil je het een maatje groter? In de buik van de kerk is een atrium gemaakt waarin de 107 compacte kamers als huisjes in een Italiaans bergdorp door de ruimte zweven. Iedere kamer heeft de functionaliteiten van een complete hotelkamer, maar door de slimme inrichting is er veel minder ruimte nodig. Wil je het extra gezellig maken dan kies je een kamer met 3-, 4- of 5-persoons bed. De komende weken worden de laatste puntjes op de i gezet en vanaf april kunnen bezoekers daar blijven slapen.

Cultureel programma

BUNK presenteert volgens eigen zeggen binnenkort een uitgebreid cultureel programma. Dat is altijd gratis. Een compleet ingerichte online geluidsstudio staat open voor lokaal en internationaal DJ- en podcast-talent. En een artist-in-residence programma geeft creatieve movers & shakers de ruimte om zonder tijdsdruk, financiële druk of tegenprestatie mooie dingen te maken.

Rijke historie gebouw

BUNK heeft aandacht voor de historische architectuur van deze voormalige kerk. Met kunstwerken, lichtinstallaties, bewust gecreëerde zichtlijnen en een – soms verwonderende – routing worden de monumentale highlights geaccentueerd. Bovendien vindt BUNK het belangrijk het gebouw deel terug te geven aan de buurt. De gratis toegankelijke co-working, co-meeting, co-hangout bibliotheek is een buiging naar voorbije jaren, toen het gebouw dienst deed als buurtbieb. In 1943 is het gebouw gebombardeerd. Ter nagedachtenis aan die gebeurtenis is er een monument opgericht.

Overige informatie over BUNK Amsterdam
Geopend per : 5 maart 2020 (restaurant) kamers zijn reeds te boeken en vanaf april 2020 kunnen bezoekers blijven slapen
Adres : Hagedoornplein 2 te Amsterdam
Hotel website : https://bunkhotels.com/
Restaurant website : https://bunkrestaurants.com/
Facebook : https://www.facebook.com/bunkhotels/In
Instagram : https://www.instagram.com/bunkhotels/

Foto credits: Wouter van der Sar

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.